Romanek Etelka a Fidesz polgármesterjelöltje
Közélet
2014. aug. 2.

<p>Romanek Etelka a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Esztergomban az október 12-i önkormányzati választásokon. Völner Pál, a Fidesz választókerületi elnöke az Esztergomi Vár Lovagtermében mutatta be a város polgármester- és képviselő-jelöltjeit.</p>

„Tősgyökeres esztergomi vagyok, két diplomám van és a közszolgálatban dolgozom, immáron 30 éve, ezért a városért. Azért vállaltam ezt a feladatot, mert nem ülhetek tétlenül, látom mi történik Esztergomban. Készen állunk arra, hogy tegyünk a városunkért. Helyre fogjuk állítani a város működőképességét és azért fogunk dolgozni, hogy Esztergomban rend legyen. Ezt a munkát el kell végezni, készen állok rá és köszönöm, hogy ebben a feladatban a Fidesz-KDNP pártszövetség teljes erejével támogat bennünket” – mondta el Romanek Etelka, a Fidesz-KDNP jelöltje. 

Harmincévnyi, a közigazgatás terén szerzett vezetői tapasztalatát állítaná a város szolgálatába a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt, aki tősgyökeres esztergomiként az elmúlt évtizedekben sem éppen könnyű területeken tevékenykedett – sikerrel.

A két diplomája mellett tucatnyi képesítést szerző 54 éves Romanek Etelka az önkormányzati közigazgatásban dolgozott tíz évig, majd 1993-tól a munkaügyi szervezet kirendeltség-vezetőjeként szembesült a rendszerváltást követő munkaerő-piaci átalakulásokkal, szerzett tapasztalatokat az álláskeresők ellátásával, a hátrányos helyzetű emberek támogatásának és a foglalkoztatási rehabilitációnak a területén. Munkája során helyi- és megyei önkormányzatokkal folyamatosan egyeztetve foglalkoztatási helyzet javítását célzó programok kidolgozásában és végrehajtásában vett részt és szerzett kiváló kapcsolatokat. Óraadóként hosszú évekig tanított a Vitéz János Római Katolikus Főiskolán, emellett esztergomi civil szervezetek aktív tagja.

2013-ban az Esztergomi Járási Hivatal vezető-helyettese lett, ahol az újonnan létrehozott szervezet felépítése, a Magyary–program megvalósítása, a szükséges képzések koordinálása tartozik a feladatai közé, tagja a Kormánytisztviselői Kar Területi Etikai Bizottságának.

Mindezek mellett maradt ideje önkéntes, karitatív munkákra is. Közreműködött a Máltai Szeretetszolgálat esztergomi csoportjának létrehozásában és tevékenységében, hosszú ideig végzett karitatív missziós munkát a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend tagjaival az esztergomi cigánytelepen. Segítette a cigánypasztorációs tevékenységet is a katolikus egyház kérésére, de több alkalommal szervezett táborokat árvízkárosult gyermekek számára Esztergomban.

 

 

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei az egyes körzetekben:

  • Erős Gábor
  • Sasvári Viktor
  • Bánhidy László
  • Meszes Balázs
  • Tordainé Vida Katalin
  • dr. Szerencsés Gergely
  • Eck András
  • Tóth Tamás
  • Sztojka Lajos
(forrás)