Tittmann nem volt hajlandó pártdelegáltakra cserélni a dorogi képviselőket
Közélet
2014. júl. 30.

<p>A Dorogot húsz éve MSZP-s politikusként irányító Tittmann János kilépett a pártból, nem kér támogatást az MSZP-től, és függetlenként indul az októberi önkormányzati választáson.</p>

Kép forrása: Wikipédia / Rovibroni

A város vezetője szerdán az MTI-nek azt mondta: "embertelennek és erkölcstelennek tartom, hogy az MSZP kérésére pártdelegáltakra cseréljem azokat a képviselő-testületi tagokat, akiknek jó részével húsz éve együtt dolgozom, és jól működő baloldali önkormányzattá tettük Dorogot".
A polgármester közölte, hogy kilépett a pártból, több képviselő-testületi tag felfüggesztette MSZP-tagságát, és együtt, függetlenként indulnak az őszi önkormányzati választásokon. Hozzátette: "ha az MSZP nem kér az eddig bevált, kiegyensúlyozott és sikeres politikából, akkor mi nem kérünk az MSZP-ből".
Tittmann János az MSZP-vel való szakítás okát abban jelölte meg, hogy a tisztújítás során leváltották az elnököt, aki a város pénzügyi tanácsnoka volt és széles társadalmi elismertséget élvezett, majd helyette Winkfein Csabát választották elnöknek, akit később a polgármesteri posztra is jelölt a párt.
 "Az új elnök a bukott baloldal képviselője, annak a folyamatnak a megtestesítője, amelynek során az MSZP elvesztette társadalmi támogatását" - mondta Tittmann János, akit 2010-ben a szavazatok 66 százalékával választottak újra. Fideszes kihívója akkor a voksok 28 százalékát szerezte meg.
Winkfein Csaba az MTI-nek elmondta, szerették volna, hogy Tittmann János legyen a polgármesterjelölt, de város vezetője nem ült le velük tárgyalni, meg sem hallgatta a javaslataikat, majd közölte kilépését, illetve azt, hogy függetlenként indul a csapatával együtt.
Az MSZP dorogi elnöke hozzátette, a tagság ennek ismeretében egyhangúlag úgy döntött, hogy önálló polgármesterjelöltet állítanak, illetve mind a nyolc egyéni körzetben állítanak képviselőjelöltet.
"Célunk az elnökség és a tagság egyetértésével egy nyitott és fiatalos program megvalósítása, egy szervezetében és arculatában megújult helyi MSZP-vel fognak találkozni a választók" - jelentette ki Winkfein Csaba, az MSZP dorogi polgármesterjelöltje.

/MTI/

(forrás)