Szeptember elején adják át a megszépült dorogi könyvtárat
Kultúra
2014. júl. 24.

<p style="text-align: justify;">Nagyszabású ünnepség keretében, a Bányásznapon avatják fel a megújult dorogi könyvtárat, melynek műszaki átadását július 15-én tartották.</p>

(a fotón még a felújítás előtti állapot látható)

 

Az Arany János Városi Könyvtár rendkívül rossz állapotú épületéből néhány hónap alatt Gáthy Zoltán eredeti terveit felfrissítő szakemberek szép modern épületet készítettek. A szecessziós belső díszítések - a készülő bútorzat- esztétikai élménye mellett gondoltak a mozgásukban korlátozottakra is: belső korlátlift készült, amely az emeleti kiállítótermekhez való feljutást segíti majd. A belső terekben az információs táblákon Braille-írással is feltüntetik a tudnivalókat, segítve ezzel a láttássérülteket. A tömörfa padlózatban, illetve a hidegburkolatban pedig vezető sávokat helyeznek el a biztonságos közlekedés érdekében.

 

A 20. század elején épült bécsi úti épületet Nagy Henrietta díjnyertes építész tervei alapján újítják meg nagyrészt Európai Regionális Fejlesztési Alapból, hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatásból, illetve önkormányzati önrészből megteremtve a szükséges forrást hozzá.

 

/dorog.hu/

(forrás)