Két csalót is elfogtak tegnap a rendőrök
Bulvár
2014. júl. 17.

<p style="text-align: justify;">Elfogták tegnap azt a fiatalembert, aki csatornatisztítás ürügyével csalt ki pénzt a sértettektől, és egy esztergomi adócsalót is, akit a Pesti Központi Kerületi Bíróság keresett egy ideje.</p>

Az önkormányzat munkatársának adta ki magát a csaló

 Csalás vétség és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Cs. András ellen. A 28 éves székesfehérvári férfi a gyanú szerint csatornatisztítás ürügyén szerzett pénzt két üzlet dolgozójától 2014. július 15-én. A gyanúsított azt állította, hogy szerződésben áll az önkormányzattal és a kötelezően előírt csatornatisztítást kell elvégeznie. A férfi kiállította számlát, melynek egy részét egy esztergomi szoláriumban és egy tatai üzletben ki is fizették neki. Cs. Andrást 2014. július 16-án fogták el az esztergomi nyomozók, akik gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, melynek során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ruházatának átvizsgálásakor megtalálták azt a hamis okmányt, mellyel Cs. András vállalkozóként igazolta magát. A rendőrség a büntetőeljárás során vizsgálja, hogy a férfi követett-e el további, hasonló bűncselekményeket.

 

Az Esztergomi Rendőrkapitányság várja azok jelentkezését, akiket a gyanúsított hasonló módszerrel megkárosított, de ez idáig nem tettek feljelentést a rendőrségen. A sértettek a 33/510-240-es telefonszámon, a 107-es, 112-es segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve személyesen az Esztergomi Rendőrkapitányságon tehetik meg bejelentésüket.

 

Adócsalót fogtak

Ugyanezen a napon fogtak el a rendőrök egy 47 éves helybéli férfit Esztergomban. A terheltet a Pesti Központi Kerületi Bíróság adócsalás vétség elkövetése miatt kereste. A férfit az egyenruhások előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, akit őrizetbe vételét követően a Tatabányai Rendőrkapitányság fogdájára vittek.

 

/KEMRFK/

(forrás)