Az autók a gyengéi a 10 perc alatt elfogott tolvajnak
Bulvár
2014. júl. 11.

<p style="text-align: justify;">Mindössze negyed órára hagyta felügyelet nélkül autóját a sértett Esztergomban 2014. július 10-én, mire visszatért a parkolóba, hűlt helyét találta. Feljelentést tett az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A férfi 12 órakor lépett ki az épületből, de 10 perc múlva ismét a rendőrkapitányságon volt. Ezúttal már saját kocsijával érkezett.</p>

 A sértett a rendőröknek elmondta, hogy egy kereszteződés felé haladva meglátta a járművét, melyet egy fehér színű baseball sapkát viselő férfi vezetett. Leintette, mire az ismeretlen kiugrott a kocsiból és elszaladt. A rendőrkapitányság vezetője és egyik nyomozója a sértettet beültette egy szolgálati gépjárműbe és a tettes felkutatására indult vele. Pár száz méterrel arrébb a férfi rámutatott egy fiatalemberre. A rendőrök elfogták és előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. V. Krisztián gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, ő lopta el az autót. A 26 éves férfi elmondta, hogy a Nagy Duna sétányon tartózkodott, mikor felfigyelt a járműre, melynek csomagtartóját a tulajdonos nem zárta le, az anyósülésen pedig ott volt egy indítókulcs. Mindez már elegendő volt ahhoz, hogy V. Krisztián éljen a kínálkozó lehetőséggel.

 

A gyanúsított egyébként bevallotta, hogy az autók a gyengéi, sosem tudott ellenállni, ha meglátott egy slusszkulcsot. Bár jogosítványt sosem szerzett, állítása szerint bármilyen járművet elvezetne. Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene a rendőrség. V. Krisztiánt az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

 

/KEMRFK/

(forrás)