Elfogták a pala-tói sorozattolvajt
Bulvár
2014. júl. 10.

<p style="text-align: justify;">A Tatabányai Törvényszék, az Esztergomi Járásbíróság és az Esztergomi Rendőrkapitányság is kereste U. Jánost, akit 2014. július 9-én délelőtt Tatabányán fogtak el a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. Egy garázssor mögött találtak rá a rendőrök egy fotel mögött  a szökésben lévő férfira.</p>

U. Jánosnak jogerős ítélete és folyamatban lévő büntetőeljárása is volt, ezért bujkált a hatóságok elő. A 29 éves férfinak már börtönben lett volna a helye, a bíróság korábban 7 év és 11 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, az Esztergomi Rendőrkapitányság pedig további három elkövetésével gyanúsítja.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint U. János 2013. augusztus 3-án Esztergomban a Palatinus tó partján eltulajdonította egy strandoló házaspár autókulcsát, majd a járműből a pénztárcákat. A bukszákban okmányok is voltak, melyet a gyanúsított postai úton visszaküldött a sértetteknek.  2013. augusztus 9-én U. János visszatért a tóhoz, majd eltulajdonította egy fürdőző hátizsákjait, bennük mobiltelefonnal, MP3 lejátszóval, a sértett okmányaival, és egyéb használati tárgyaival.

 

Másnap a sértett egy bokor alatt megtalálta iratait és ruháit, minden mást magával vitt a gyanúsított. A férfi utoljára 2013. augusztus 16-án járt a fürdőző helyen. Akkor egy személygépkocsi ablakát törte be. Az utastérből mobiltelefonokat, fényképezőgépet, zsebkést, napszemüveget és készpénzt tulajdonított el. Ellene két rendbeli lopás vétség, és egy rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.

 

/KEMRFK/

(forrás)