Bogárháton az Ekokuval
Környezetünk
2014. júl. 10.

<p style="text-align: justify;">Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület Bogárháton projektjének legfőbb célkitűzése a környezettudatos szemlélet kialakítása, az élővilág sokszínűségének bemutatása az ízeltlábúak szépségén, hasznosságán keresztül. A program keretén belül idén nyáron a leányfalusi strandon felállított sátorban várják az érdeklődőket.</p>

Bemutatják a vizes élőhelyek rovar- és növényvilágát, a környezet megóvásának fontosságát, a hulladék újrahasznosításának lehetőségeit. A bemutató ingyenes a strand látogatói számára.

 

A bemutató mellett játszóházi foglalkozást tartanak, ahol rovaros kézműveskedésre várják a gyerekeket! Kavicsrovart, gipszpillangót, tojástartó katicát festhetnek, és szerepet kapnak a hulladékok, például a PET palack. Emellett mikroszkópos vízvizsgálat, ökolábnyom mérés, dobozalagút, lepkés memória játék, egyéb bogaras érdekességek is kipróbálhatók.

 

AZ Egyesület a Bogárháton program finanszírozását adományból fedezi, játszóházi foglalkozásaikért csekély összegű adományt elfogadnak.

A programot támogatni lehet a helyszínen színes, egyedi, főként újrahasznosított anyagból készült ajándéktárgyak megvásárlásával, valamint egyedi, bogártablónk előtti fotózással is, adomány ellenében.

 

/ Esztergomi Környezetkultúra Egyesület /

(forrás)