Szívinfarktusos betegért jött a mentőhelikopter
Egészségügy
2014. júl. 7.

<p style="text-align: justify;">Július 5-én, szombaton délelőtt az orvosi ügyelettel szemben egy mentőhelikopter szállt le a körforgalom közepén lévő "virágültetvényre".</p>

A szemtanúk szerint délelőtt fél 9 környékén érkező helikopter minden gond nélkül le tudott szállni az ideiglenes leszállóhelyre, és a forgalomban sem történt nagyobb fennakadás a kirendelt rendőröknek köszönhetően. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója a Szeretgom megkeresésére elmondta, hogy a járművel egy szívinfarktusos beteget kellett Budapestre szállítani. A körforgalom növényei nem sérültek meg, nem kell aggódniuk azokért a város környezetét a kibertérben féltő kommentelőknek.

 

Sürgős esetben amúgy az utóbbi években többször is előfordult, hogy a mentőautó helyett helikopter érkezett a helyszínre a minél gyorsabb segítségnyújtás miatt. Emlékezetes eset, amikor 2012 nyarán az Aradi vértanúk terére nem tudott leszállni a helikopter, pedig nagy szükség lett volna rá. Szintén helikopterrel szállították kórházba Paskai László bíborost, amikor két évvel ezelőtt hirtelen rosszul lett. A körforgalomban is viszonylag sűrűn száll le a jármű, amit ez a videofelvétel is bizonyít.

 

Fotó: Vas Zoltán

(forrás)