Idézetek, bölcsességek

Idézetek, bölcsességek

2014. 07. 06. 11:17

Aki olvasott valahol egy jó mondást, bölcsességet, vagy híres emberektől idézetet, az ide beteheti a forrás megjelölésével mindannyiunk épülésére.

 

2022. 12. 19. 10:47

Szia Holdfény!

Az egyik, hogy nem kedveled Edisont (nekem semmiféle érzelmi dolgom nincs vele kapcsolatban - Teslával sem), viszont a másik, hogy ne menj bele a "globális világ rejtegeti" feltételezésekbe. Sajnos Tesla (sem) oldotta meg a mindenható és ingyen létező energia kérdését.Nagy tudós volt, de kissé ingatag idegrendszerrel áldotta (vagy verte) meg a sors. A tetejébe a sorsa, amely különben nem volt titokzatos, nagyon sok ember fantáziáját mozgatta meg már... 

2022. 12. 17. 19:04

Kedves Strázsa!
Röviden és tömören: IGAZAD VAN!

Bővebben:
Olvastam mindkét emberről könyvet, azt is, amelyben az "áramháború" folyik köztük. Bevallom, nagyon csalódtam Edisonban, mert fiatakoromban egy olyan könyvet olvastam őróla, amelyben még fiatal volt, s szimpatikus volt nekem - szintén fiatalként -, ahogy "megvezette" a felnőtteket (Ekkoriban Tesláról még csak nem is tudtam!).
De! Mikor érett emberként olvastam, Edison hogyan dolgoztatta meg a gyárában Teslát, és kinevette, mikor a beígért gázsit kérte, hát... Ezt irtóra etikátlannak, sőt, szemét csalásnak fogtam fel.
Majd mikor jött az áramháború (egyenáram, váltóáram), leszűrtem magamban, hogy Edison inkább egy gátlástalan, igazi amerikai etikájú üzletember, mint egy zseni feltaláló, amilyen Tesla volt.
Ő valóban nem a maga hasznát nézte, hanem az egész EMBERISÉGET szolgálta volna a találmányaival, nem az ő hibája, hogy ez sajnos, nem jött neki össze!:(((
Rengeteg találmányát titkosították az amerikaiak, nyilvánvaló, hogy profit okokból!

2022. 12. 17. 17:03

Kedves Holdfény,

meglátásaid Teslát és Edisont illetően, tökéletesek. Tesla egy zseni, aki próbálta az emberiség javára fordítani tudását, a pénz annyira érdekelte hogy képes legyen gyakorlatban igazolni elméleteit, nem kevés sikerrel.

Edison pedig az a típus amellyel Dunát lehet rekeszteni, mások szellemi termékeit eltulajdonítva meggazdagodni.

2022. 12. 16. 20:28

Igen, mert az a szerencsétlen nemzet nem tudja, HOL van a pokol feneke!:(((

2022. 12. 16. 20:27

Sajnálom, de NEM kedvelem Edisont, mert becsapta azt az embert, akinek az agya fényévnyire van az övétől!:;o)
Hihetetlen Magazin - Nikola Tesla találmányai, amiket a globális elit  elrejtett a világ elől A nagy felfedezések minden esetben alapvetően  felforgatták, megváltoztatták és persze előbbre vitték a társadalmat, ám  úgy tűnik, hogy
https://es-la.facebook.com/Hihetetlen.Magazin/posts/1338275532900511/
Nikola Tesla találmányai, amiket a globális elit elrejtett a világ elől

jadzia

2022. 12. 16. 19:48

Lehet, hogy egy kép erről: emlékmű, szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „„MINDEN NEMZETNEK OLYAN KORMANYA VAN AMINÃT ERDEMEL. Ha VALAMI OKNÁL FOGVA OSTOBA, VAGY KOMISZ EMBEREK ÜLNEK EGY BÖLCS ES BECSÜLETES NEP NYAKÁRA, AKKOR A NEP AZOKAT A SILANY FICKOKAT MINEL HAMARABB POKOL FENEKERE KÜLDI. DE,HA EGY HITVANY KORMANY HUZAMOSAN MEGMARAD A HELYEN, AKKOR BIZONYOS, A NEMZETBEN VAN A HIBA." GRÃF SZÉCHENYI ISTVÀN BÉCS 1791.1X. 21.- DÖBLING 1860.IV.”

jadzia

2022. 12. 16. 19:43
“Amikor azt gondolod, hogy már minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy.” (Thomas Alva Edison)
“Nem veszítettem el a kedvemet, mivel minden egyes sikertelen kísérlet egy újabb lépést jelent előre.” (Thomas Alva Edison)
Ha megtennénk mindazokat a dolgokat, melyeket képesek vagyunk megtenni, ámulatba ejtenénk önmagunkat.” (Thomas Alva Edison)
A hülyeség a hidrogén mellett a legnagyobb mennyiségben előforduló anyag a Világegyetemben.” (Thomas Alva Edison)
Kreativitás = 10% tehetség és 90% elszántság.” (Thomas Alva Edison
Nem érhető el leírás a fényképhez.
 
Chiara Fersini fotó
 
jadzia

2022. 12. 15. 19:54
Minden ember és minden nemzet életében felvirrad a nap, mikor meg kell érteni, hogy semmire és senkire nem számíthatunk e világon: egyedül vagyunk. (...) Ez a pillanat, mikor minden ember - néha fogcsikorgatva, akarata ellenére - hős lesz.
Mária Sándor
Lehet, hogy egy kép erről: természet és faMarco Heisler fotó
jadzia

2022. 12. 15. 19:53

Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.
Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!…
Nagyváradi Napló 1902. január 31.Ady Endre

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy

jadzia

2022. 12. 11. 19:28

egysezrűen nem fogom fel pont mindig az én kéepeim vannak úban nincs kedvem már ehhez 

2022. 12. 11. 18:44

Én még láttam Alföldi Róbert képét is.

jadzia

2022. 12. 03. 19:50

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „TO Alföldi Róbert Szabad vagyok és leszek, akkor is, ha másként gondolkozom, mint a hatalom. Szabad vagyok és leszek, akkor is, ha nem a Fideszre szavaztam. Magyar vagyok és leszek, akkor is, ha nem a Fideszre szavaztam.”

jadzia

2022. 12. 02. 19:47
Amikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista.
Amikor elvitték a szakszervezetiseket, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezetis.
Amikor elvitték a szociáldemokratákat, csendben maradtam, hisz nem voltam szociáldemokrata.
Amikor elvitték a zsidókat, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó.
Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna.”
(Emil Gustav Friedrich Martin Niemöller (Lippstadt, 1892. január 14. – Wiesbaden, 1984. március 6.) német teológus,)
Martin Niemöller 1952-ben
jadzia

2022. 12. 02. 19:46

Minden ember és minden nemzet életében felvirrad a nap, mikor meg kell érteni, hogy semmire és senkire nem számíthatunk e világon: egyedül vagyunk. (...) Ez a pillanat, mikor minden ember - néha fogcsikorgatva, akarata ellenére - hős lesz.
Mária Sándor

Marco Brito (Markb) - Photographer profile

 

2022. 11. 29. 23:44

Bocsánat, akkor nem én tévedtem, hanem aki a cikket a netre tette:
https://nullahategy.hu/visszapillanto-tukor-kittenberger-kalman-60-eve-halt-meg/

Én meg bocs, de sajnos nem ismerem egyikőjüket sem arcról, csak névről!:'(
Bartókot biztos nem téveszteném el! :DDD
Köszi, hogy korrigáltad.:)
2022. 11. 28. 12:38

Izé.. Ezen a képen Széchenyi Zsigmond van, egy lelőtt párduccal... Nem Kittenberger..

jadzia

2022. 11. 27. 19:46
2022-ben advent első vasárnapja november 27-re esik.
z első adventi koszorút Johann Hinrich Wichern evangélikus lelkész készítette 1839-ben. Az általa alapított hamburgi gyermekotthonban egy kétméter átmérőjű szekérkerékre összesen 24 gyertyát - négy nagyobb fehéret és húsz kisebb pirosat tett. December 1-jén gyújtották meg a koszorú első gyertyáját: a nagyobbakat a négy adventi vasárnapon, míg a kisebbeket a hétköznapokon.
A lelkész célja az volt, hogy érzékeltesse a gyerekekkel Jézus eljövetelének közeledtét jelző egyre nagyobb fényt. A koszorút később a katolikusok is átvették, ám formailag leegyszerűsödött: a klasszikus adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya van. Az óramutató járásával ellentétes irányban kell meggyújtani a gyertyákat: advent első két vasárnapján a két lilát, a harmadikon a rózsaszínt, végül advent negyedik vasárnapján a négy gyertya együtt szimbolizálja a karácsony közeledtével a szívekben mind jobban szétáradó fényességet.
Az adventi koszorún minden egyes gyertya más-más fogalmat és személyt szimbolizál. Az advent első vasárnapján gyújtott lila gyertya a hitet, illetve Ádámot és Évát jelenti - akiknek Isten elsőként ígérte a megváltást. A második lila gyertya a reményt idézi, illetve a zsidó népet jelzi - akiknek Isten ígéretet tett, hogy közülük származik majd a Megváltó. A harmadik vasárnap az örömé, a rózsaszín gyertya meggyújtásával Szűz Máriára emlékezünk. Az adventi koszorú utolsó lila gyertyája a szeretetet jelképezi és Keresztelő Szent János alakját idézi - ő volt, aki Jézus eljövetelét hirdette.
Nem érhető el leírás a fényképhez.

2022. 11. 27. 10:28

Volt gyerek koromban egy korszakom, mikor zoológus akartam lenni. Mindig is érdekelt az élővilág, később biológia tantárgy és abból mindig jó hegyeim is voltak. Aztán anyukám felhívta a figyelmemet arra, hogy zoológusként bizonyára pókokkal is kellene majd foglalkoznom, amire aztán gyorsan el is búcsúztam ettől a pályaválasztási ötlettől 😅 és áttértem egy másikra. Fazekas szerettem volna lenni. Végülis az sem  lettem, hanem egészen más, de érdekes módon egy barátnőm egy ideje a Fazekas mesterséget űzi és felajánlotta, kipróbálhatom nála, lenne-e egyáltalán kedvem és tehetswgem hozzá. Kiváncsi leszek! 🙂

2022. 11. 25. 16:56

Olvassuk együtt azokkal, akiknek szintén hiányosságuk ez a terület:
Visszapillantó tükör - Kittenberger Kálmán 60 éve halt meg - NullaHatEgy
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kittenberger_K%C3%A1lm%C3%A1n