Idézetek, bölcsességek

Idézetek, bölcsességek

2014. 07. 06. 11:17

Aki olvasott valahol egy jó mondást, bölcsességet, vagy híres emberektől idézetet, az ide beteheti a forrás megjelölésével mindannyiunk épülésére.

 

2022. 10. 06. 13:53

Hát ja, ha lenne egy kék Mauritius bélyegem, már nem lenne gondom a hátralévő életemben...

2022. 10. 06. 0:12

Igazad van Jadzia!
Türelmetlenül alkotni annyi, mint selejtet gyártani, amit legjobb azonnal kidobni!

Viszont VAN ez alól kivétel!
Még pedig a hibásan alkotott BÉLYEG, mert érdekes módon ez a gyűjtőknek a jövőben egyre többet ér.
Lehet, hogy magyar a világ legritkább bélyege? - BélyegVilág.net

Hihetetlen: milliókat érnek az elrontott bélyegek - Blikk

https://www.blikk.hu/aktualis/vilag-titkai/milliokat-ernek-az-elrontott-belyegek/5y1g4t6
A tévnyomatok igazi ritkaságnak számítanak

A tévnyomatok igazi ritkaságnak számítanak.

 Ezek a darabok azért olyan különlegesek, mert úgynevezett tévnyomatok, amelyekre rákerült valamilyen pluszmotívum, vagy éppen hiányzik róluk valami. Ezek a bélyegek nincsenek és nem is kerültek postai forgalomba. /Csonka Krisztián/


jadzia

2022. 10. 05. 19:46

Van a türelem... A türelem, ami a legértékesebb dolgokhoz szükséges. Kivárni egy szépséges rózsa nyílását. Megvárni egy gondolat szavakká érését. Megalkotni egy sejtelmes mosolyt rejtő képet. Megkomponálni egy zenét, mely a Kedveshez repít. Mind-mind türelem, idő, kitartás. És hit. Hit a szeretetben, a szépségben, a csodában. Hit a türelem gyümölcsében.
Csitáry-Hock Tamás

 pinterest

jadzia

2022. 10. 05. 19:45

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek, szabadtéri és tömeg Ma délután a Marigt hídon wikipédia

2022. 10. 05. 17:39

"Ha semmi mást nem adsz a gyermekednek, csak példát, akkor már sokat adtál." (Seneca)
Seneca - La conquista dei beni materiali è fonte di ansia

2022. 10. 05. 17:28

"Mindenki azt gondolta, hogy lehetetlen, azután jött egy hülye, aki ezt nem tudta, és megcsinálta." (Marcel Paul PAGNOL francia író, filmrendező 1895-1974)
Marcel Pagnol, le Provençal universel...

2022. 10. 05. 17:15

Október 05-én van a TANÁROK VILÁGNAPJA. (Lásd Google címlap!)
Ennek alkalmából egy olyan ókorból való idézetet hoztam, amelyet sokan vitatnak, s furcsának találnak, de én - különösen zenetanárként - hatalmas igazságot látok benne:
"Semmire sem tudom megtanítani, mert nem szeret engem." (Szókratész)
vezetői filozófia - Szókratész az első coach - Vezetőképzés | Forlong Bt.

És képek a XXI. századi helyzetről:

Diákok a Tanárokért | Facebook

tanárhiány | 24.hu

2022. 10. 05. 16:00

Köszönöm kedves Dmolnár, hogy helyrebillentetted a lelkiegyensúlyomat!:)))

"A hála nem más, mint a szív emlékezete." /Harlan Lane amerikai pszichológus. (1936-2019)/

Harlan Lane Dies at 82 - Deaf Vee Journal
Harlan Lane

2022. 10. 05. 12:06

Kedves Holdfény!

Na, na... Ne rágj be. Mit mondhat egy szélsőjobboldali (szinte fasiszta), aki ráadásul műveletlen is. Legalábbis ilyen téren. Semmit nem ismer alaposabban, így ezeket a fogalmakat sem. Minden alacsonyan művelt és intelligenciahiányos embernek be lehet ezeket a szövegeket adni, csak ugye ez nálad, mivel se nem műveletlen vagy, se nem intelligencia hiányos, nem működött. Ennek örülj... Istenkém, megpróbálta, nem jött be.... :0))

2022. 10. 04. 19:00

Kedves Strázsa!

Jó pár napig gondolkodtam azon, reagáljak-e egyáltalán erre az írásodra, amelyben szépen lekommunistáztál, mikor azt írtad, én BEVALLOTAM, hogy kommunista érzelmű vagyok!
Nem emékszem, mikor "vallottam volna be" ilyesmit, mert én arra emlékszem csak, hogy "BALOLDALI BEÁLLÍTOTTSÁGÚnak" mondtam magam, ami igyaz, hogy nem áll messze a kommunista elveket valló emberektől, s az én elveim sem állnak messze a Marxétól, de NEM AZONOS VELE, HISZ HOL vagyok én tőle, a hozzá képest kis senki?!
Hisz a Zenészek Szakszervezetén kívül CSAK KISZ tag voltam 1966-ig, a főiskolás éveimig. De KI NEM VOLT akkoriban KISZ tag?
Bár néhány "különc" mindig akadt, de a kutya se ugatta meg őket, elvoltak szépen békében Kisz-tagság nélkül, mint a befőtt!:))
Aki mást állít, az biza erősen "csúsztat"!:(((
Nahhhh!...
Tehát nem voltam MSZMP tag, semmi féle tüntetésben, politikai pankrációban NEM vettem részt soha.

Egyébként meg úgy vélem, NEKED halvány lila fogalmad sincs az igazi valódi KOMMUNISTA értékekről, amely az igazi kommunista embertípust jellemzi.
Egy biztos!
Teljesen LEHETETLENSÉG a kommunista embertípust összemosni a nácikkal!
Már megbocsáss, de EZ szerintem kimondottan rosszindulatú rágalmazás!
Mondjuk: Én, mint náci?!
Nem, nem és nem!
Tiltakozom ilyen feltételezés ellen, mert NEM vagyok náci jellemű, ha ezt eddig nem láttad az írásaimból, akkor csak sajnálni tudlak!
Csak azért, mert szerinted:

"... a kommunizmus a világ egyik legradikálisabb gyakorlata és eszmeisége. Sőt megkockáztatom, (gondolom ez itt nem lesz túl népszerű) véleményem szerint a nácizmus pont a kommunista ideológia felforgató erőszakos terjedésének megállítására (ellensújozására) volt képes oly erőteljessé válni. Vagyis a "világ proletárjai egyesüljetek" a globális világhatalom kiépítésének ellenpólusaként." 

Ez egy hatalmas zagyvaság, bárkinek is az írását hoztad ide!
Már csak azért is állítom ezt, mert KÖZTUDOTT, hogy kommunizmus még soha sehol a világon NEM VOLT!
Hogyan is lehet tudni, milyen az, ami még soha nem létezett?

Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy EZT tudjam!
Annyi dokumentumfilmet, írást, előadást hallottam, láttam, hogy tudjam, mi a különbség (elméletben!) a két szélsőséges jellem között. DE!
Figyi csak! Más az elmélet (mondjuk Marxé), és más a gyakorlat!
Abban sajnos szinte soha semmi sem úgy valósul meg, mint ahogy elméletben elképzelték (Marx-Engels).
Tudnod kell, a gyakorlatban túlkapások mindig voltak, és lesznek, továbbá provokatív tettek is, melyek a félreismerhetetlenségig összekavarják az embereket mind tudatilag, mind érzelmileg!
Ez igen sajnálatos, mert zavaró a tisztánlátásban, s az emberek ott is ellenséget látnak, ahol nincs, s nem is volt!

A "Világ proletárjai egyesüljetek!" jól jön ki, mint jelszó, de MI ITT tavaszal a saját bőrünkön tapasztaltuk, MIT is ÉR egy ilyesfajta egyesülés!:(((
Egy fabatkát sem!:P

Egyébként meg nem érdekel, hogyan acsarognak egymással a pártok, csak RADIKÁLIS eszközökhöz ne nyúljanak, kiváltképpen annak örülnék, ha az országunk kormányzó párja végre lehorgonyozna a NYUGODT, ÉSSZEL megfontolt döntések politikája mellett.

BÉKÉS MEGOLDÁS MINDENEK FELETT!
Béke, galamb. | CanStock

jadzia

2022. 09. 30. 20:03

Van a vihar. Amiről tudjuk, hogy létezik, ám mégsem készülünk rá. Mert nem lehet. Lehet előre jelezni jöttét, de erejét, útját nem mindig lehet kiszámítani. Mert szabad. És zabolátlan. Amerre megy, feldúl mindent, ami útjába kerül. Volt egy házad, volt egy életed, volt egy terved. És a vihar mindent felülír.
Csitáry-Hock Tamás

vLehet, hogy egy kép erről: felhő

Storm Photography by pinterest
 

2022. 09. 29. 20:51

Kedves Holdfény,

"Tudod én BÉKÉS megoldások híve vagyok semmi képen sem a radikalizmusé."

Ezzel én is így vagyok, de megmondom őszintén kissé meglep a radikalizmushoz való e fajta hozzáállásod, ugyanis bevallottan kommunista érzelmű vagy és köztudottan a kommunizmus a világ egyik legradikálisabb gyakorlata és eszmeisége. Sőt megkockáztatom, (gondolom ez itt nem lesz túl népszerű) véleményem szerint a nácizmus pont a kommunista ideológia felforgató erőszakos terjedésének megállítására (ellensújozására) volt képes oly erőteljessé válni. Vagyis a "világ proletárjai egyesüljetek" a globális világhatalom kiépítésének ellenpólusaként. 

Tudod ez a valóságban úgy működik, amikor az egyensúly radikálisan szélsőséges módon ki billen az egyik irányba, azt csak radikális ellensúllyal lehet visszaállítani a közel egyensúly állapotába. (Mérleg törvénye)

Ezen felül én is úgy gondolom ezt én is írtam korábban a háborúnak nincsenek valódi nyertesei csak vesztesei. Örülök hogy egyet értünk. 

 

jadzia

2022. 09. 28. 20:06

Rabindranath Tagore:
Papírcsónak

Nap nap után útnak eresztem papírcsónakjaimat a rohanó vízen.
Nagy, fekete betűkkel ráírom a nevem és a falunak a nevét, ahol élek és születtem.
Idegen országok idegen lakója, remélem, megtalálja, és tudni fogja, hogy ki vagyok.
Megrakom shiuli-virággal - itt nőnek a kertünk tövében -, és hiszem, hogy kikötnek az éjszakában a hajnal-virágos csónakok. Vízre bocsátom papírcsónakom, és látom, hogy az égen az aprócska felhők is duzzadó, fehér vitorlát bontanak. Valamelyik régi játszótársam szellőt küld az égből, hogy versenyezzen a csónakommal - de hogy ki ez a kedves játszótárs, már nem tudom.
Este a két karomba fúrom az arcom, és álmodom: a csónakom úszik, úszik a csillagok alatt.
Az álom tündérei vitorláznak rajta, és az álom teli kosara a rakománya. 

jadzia

2022. 09. 27. 19:52

TATIOSZ
A fény és árnyoldala
A fénylő Napnak is vannak sötét foltjai.
Mért hinnénk, hogy egy ember élete csupa tündöklésből áll?
A Föld éjszaka megpihen, hogy a következő napon állni tudja a Nap fényét. Amikor elég volt a töménytelen ragyogásból sötétségbe burkolódzik.
Így van ez az emberrel is: a mértékletes fénnyel ragyogókat bántja a nagy fényesség, félrehúzódnak; míg a folyton tündöklők kimerülnek.
Senkinek sem jó a túlzott tündöklés: az előbbi, mint parányi csillag hozzásimul az égbolt sötétjéhez; az utóbbi fényét fakítja, idővel aztán megszürkül, lekopik róla az aranymáz, s miként a gyertya lángja, mely túl soká világít, csonkig ég.
Mégis ki ne csodálná a horizont tetején tündöklő Napot, mely fényességet, meleget és jóságot áraszt maga körül?
És ki ne menekülne a perzselő Nap elől, amelynek tüzétől kiég a fű, elszáradnak a fák, elapadnak a folyók, visszahúzódnak a tengerek, végül a semmibe vész az óceán?
Légy tündöklő Nap a saját égboltodon.
A világmindenség hatalmas - számtalan Naprendszer megfér benne. Hogy felfigyeljenek rád, hogy megértsenek, hogy ne gyűlöljenek - ne élj túlzó fénnyel.
Ami kevés, az senkit se bánt: mérsékli az irigységet, lecsillapítja a féltékenységet, fékezi a dühöt, a gúnyt, a kajánságot, a gonoszkodást, és egyúttal megakadályozza a saját kimerülésedet. Aki folyton világit, fogy az olaja; a csonkig égett gyertyát a szemétre hajítják.
Ügyelj, hogy fényed ne vakítson el senkit: se másokat, se önmagadat.
Aki jól lát, az előre lát.
A látás művészete - az élet művészete.

Lehet, hogy egy kép erről: fa és szabadtéri

jadzia

2022. 09. 27. 19:52

A világ olyan zsarnok, aki elvárja a hízelgést, hogy kegyesnek mutatkozzék; az igaz művészet azonban önmaga ura, s nem tűri, hogy hízelgő formába kényszerítsék.
Ludwig van Beethoven

Ha meg akarod változtatni a világot, akkor előbb el kell fogadnod olyannak, amilyen.
Bertolt Brecht

A világ egy gyönyörű könyv, de kevés hasznára van annak, aki nem tudja olvasni.
Carlo Goldoni

- Mi végből teremtették a világot?
- Hogy legyen min mérgelődnünk.
Voltaire

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri

2022. 09. 22. 16:45

Tudod, én a BÉKÉS megoldások híve vagyok, semmiképpen sem a radikalizmusén.
A békétlenség, a háború NEM TESZ JÓT senkinek, az egész emberiségnek sem, robbanjon is ki bárhol!
Mert bizony nyertesek nem léteznek, CSAK VESZTESEK!

Nem felejtem el, mikor tavasszal egy asszony nekem azzal magyarázta a Fideszre szavazását, hogy:
"Csak ennél rosszabb ne legyen, mint ami MOST van!"

LETT!:(((
Tömegével tűnhetnek el a benzinkutak Magyarországon: íme az első áldozatok  - Portfolio.hu
Tömegével tűnhetnek el a benzinkutak Magyarországon!:(((

Sebej! Majd lesz villanyautó! Legfeljebb nem száguldoznak annyira...

2022. 09. 22. 15:24

Kedves Holdfény,

mindent a megfelelő helyen és időben!

Mostmár csak azt kéne tisztázni minek van itt az ideje? Mert az idők változnak.
Egy Bibó István nem szó szerinti idézetét hoznám: amikor egy emberi közösség beleszorul a hazugságok olyan zsákutcájába ahol az igazságot kimondani nem lehet és nem is szabad az elkerülhetetlenül az adott emberi közösség szellemi és erkölcsi lezülléséhez vezet.

 

2022. 09. 21. 17:19

Tulajdonképpen igazad is van, meg nem is, kedves strázsa!
Mert a válaszom ez:

"Olykor egy-két szó is jobban
Helyre üti a szeget,
Mint az olyan, ki beléhord 
Földet, poklot és eget,
S ordít, míg elreked."

Mindent a megfelelő helyen és időben!
Én úgy vélem inkább, hogy EZ A TITKA a bölcs cselekvésnek.

2022. 09. 21. 15:03

Kedves Holdfény,

"Szólj erővel, és nevezd meg 

ön-nevén a gyermeket;"

Na ez az ami egyre lehetetlenebb manapság. 

 

jadzia

2022. 09. 20. 19:42

Nem érhető el leírás a fényképhez.