Rácson keresztül próbált laptopot lopni – nem sikerült
Bulvár
2014. júl. 2.

<p style="text-align: justify;">Egy esztergomi üzlet kirakatát betörve próbált meg ellopni egy laptopot a 43 éves férfi, a készülék azonban nem fért ki a rácson, ezért a tolvajjelölt üres kézzel távozott.</p>

Lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 43 éves esztergomi férfi ellen. H. István 2014. április 2-án egy esztergomi üzlet kirakatát betörve próbált meg eltulajdonítani egy laptopot. A gyanúsított egy betondarabbal törte be a bolt üvegét, az ablakon lévő rács miatt azonban nem tudta ellopni a készüléket. A rendőrséget a környéken lakók értesítették, miután felriadtak az üvegcsörömpölésre. A helyszínre kiérkező egyenruhások átkutatták a környéket és pár perccel a bűncselekmény elkövetése után és pár utcával a betörés helyszínétől, megtalálták H. Istvánt. A 43 éves esztergomi férfi testén több vérző seb volt. Azt állította, hogy kerti munka végzése közben szerezte azokat. A járőrök nem hittek neki. Elfogták, de a férfit előbb az esztergomi kórházba vitték az egyenruhások. 

 

Sérülései ellátását követően a járőrök H. Istvánt előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi ott már elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyben folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2014. július 1-jén befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

/MTI/

(forrás)