Esztergomi cég a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért díjat kapók között
Gazdaság
2014. jún. 26.

<p style="text-align: justify;">Átadták a 2013. évi Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” díjakat csütörtökön a megyeházán. A díjazottakat Czunyiné Dr. Bertalan Judit államtitkár, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Dr. Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke köszöntötte.</p>

„Ez a nap a munka, a tehetség és a szorgalom elismeréséről szól“ - méltatta a díjazottakat Czunyiné Dr. Bertalan Judit, aki hozzátette a kitüntetéseket most átvevő vállalkozók nemcsak a gazdaság területén álltak helyt becsülettel, hanem számos társadalmi feladatot is vállaltak, erősítve ezzel a civil szférát.

 

Popovics György elmondta, a megye gazdasági erejét mutatja, hogy évről-évre számos vállalkozás közül kell kiválasztani az elismerésre méltókat, a döntésben szakmai zsűri segítette a közgyűlés munkáját.

 

A közgyűlés elnöke ismertette, hogy a megye gazdaságfejlesztési programjára 2020-ig 28 milliárd forintos forrás biztosítását tervezik, illetve Tatabánya és térsége az előttünk álló hat évben 12 milliárd forintot fordíthat fejlesztésekre.

 

Popovics György köszöntője végén elmondta, hogy Komárom-Esztergom megye értéktárába bekerült a Kocson készült könnyű szekér, mely kocsi elnevezéssel több nyelvben is meghonosodott, majd erről emléklapot adott át Bódis Jánosné polgármesternek.

 

„Tehetség, szakmaszeretet mellett ambíció is kell, hogy valaki a megye gazdaságának kitüntetettje legyen“ – mondta pohárköszöntőjében a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke. Dr. Szerencsés László hozzátette, a kamara nagy hangsúlyt fektet a tagok ambícióinak felkeltésére, képzésére és továbbképzésére, a duális szakmunkás-képzéstől a mestervizsgákig, a szakmai versenyeken túl a továbbképző tanfolyamokig.

 

A díjazottak névsora

 

Komárom-Esztergom Megye Vállalkozója 2013-ban

Molnár Gábor egyéni vállalkozó, bútorasztalos mester, Esztergom

Mócher Imre egyéni vállalkozó (fémalkatrész gyártás), Kisbér

 

Komárom-Esztergom Megye Agrárvállalkozása 2013-ban

Nagy Lajos, a nagyigmándi vágóhíd és kisfeldolgozó vezetője

Antal Mihály családi gazdálkodó, Bokod

 

2013. év Innovációs Vállalkozása Komárom-Esztergom Megyében

Jurop Telekom, Esztergom

 

Komárom-Esztergom Megye Beruházója 2013-ban

FOREST-PAPIR Kft., Nyergesújfalu

 

Komárom-Esztergom Megye Kis- és Középvállalkozása 2013-ban

IRON TRADE HUNGARY Kereskedelmi Kft., Tatabánya

 

Különdíj

Diamond Electric Magyarország Kft., Esztergom

(forrás)