Vádemelés az erőszaktevő és a táskatolvaj ellen
Bulvár
2014. jún. 23.

<p style="text-align: justify;">Az Esztergomi Rendőrkapitányság nemrégiben vádemelést javasolt a decemberben elfogott, nőket megtámadó férfi és januárban táskákat lopó nő ellen.</p>

Szexuális erőszak bűntett és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya P. Károly ellen. Az esztergomi nyomozók 2013. december 12-én állították elő és hallgatták ki gyanúsítottként a 42 éves esztergomi férfit, aki a gyanú szerint 2013. október 6-án megtámadott egy fiatal hölgyet. 2013. december 6-án ugyanott ismét lecsapott, ezúttal is megpróbált a sértettel szexuális kapcsolatot létesíteni, utóbbitól viszont értékeit is elvette. P. Károly gyanúsítotti kihallgatásán tagadta a bűncselekmények elkövetését. A gyanúsítottat az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezésére az Esztergomi Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A férfi ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség befejezte és 2014. június 20-án vádemelési javaslattal továbbította az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

 

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 23 éves tokodaltárói nő ellen, aki a gyanú szerint 2014. január 23-án a Bajcsy-Zsilinszky út – Imaház utca kereszteződésében lévő buszmegállóban bántalmazott egy helybéli nőt és elvette pénzét. A gyanúsított először kérte, majd követelte a pénzt. Miután a sértett nem adta értékeit, erőszakhoz folyamodott. A pénz megszerzését követően a tettes elmenekült a helyszínről. A sértett a rendőröket hívta segítségül, akik 10 perc alatt elfogták F. V-t. A nő egy lakatlan épületben húzta meg magát, ott találták meg az egyenruhások. Előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra és átadták a nyomozóknak, akik gyanúsítottként hallgatták ki. F. V. tagadta a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség a gyanúsítottat 2014. január 24-én őrizetbe vette, a bíróság pedig még aznap előzetes letartóztatásban helyezte. A nő ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség befejezte és 2014. június 20-án vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

/KEMRFK/

(forrás)