Ne üljön autóba augusztusban!
Gazdaság
2014. jún. 17.

<p style="text-align: justify;">Főleg ne, ha a fővárosba szeretne eljutni a 10-es úton. Ugyanis akkor kezdik el építeni az útszakasz dugómentesítésének első fázisát, az ürömi körforgalmat.</p>

A jelzőlámpás csomópontot leváltani kívánó, 694,6 millió forintból megépülő körforgalom munkálatai a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) ígérete szerint a nyár utolsó hónapjában fognak kezdődni, és körülbelül egy teljes éven át  tartanank majd.

 

"Az ürömi körforgalom építése azonban csak az első fázisa annak a beruházás sorozatnak, amire a 10-es főúton készül a NIF. A projekt második ütemében kialakítják a főút új nyomvonalát, kiszélesítik a Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcát irányonként egy-egy forgalmi sávosra. Mi több, külön gyalogos járdát és kerékpárutat is építenek. Ha pedig ez nem lenne elég, a biztonságos közlekedést segítve, az új nyomvonal alatt kerékpáros és gyalogos aluljárót építenek az Ürömi megállóhely északi oldalán" - olvasható a Népszabadság internetes kiadásában.

 

Nálunk pedig már januárban olvasható volt a 10-es út teljes dugómentesítéséről szóló tervezet bemutatása.

 

 

(forrás)