Legyőzték a Vitézek a Battai Bulldogokat
Sport
2014. jún. 16.

<p style="text-align: justify;">Nagy várakozás előzte meg a hétvégi rögbi találkozót amiatt, hogy sikerül-e a Vitézeknek kiharcolniuk a győzelmet és bejutniuk a döntőbe? Mint utólag kiderült:  igen!</p>

Nagy elánnal kezdtek a csapatok. A Batta ébredt először és az ötödik percben az esztergomi védelem mellett kilépő battai szélső célt ért el. A jutalom rúgást kihagyták. Továbbra is a vendégek léptek fel támadólag, de nem sikerült mattolni a kiválóan védekező hazaiakat, sőt a 28. percben

 

Suiogán ellopta a battaiak labdáját és káprázatos 50-méteres vágta után kiegyenlített. Soós kíméletlenül bevágta a jutalomrúgást és máris vezetést szereztek a Vitézek. A hazaiak támadásban átvették a kezdeményezést, és előbb a 32. percben, majd a 36. percben Soós biztos lábbal értékesített büntetőivel 13:5 eredménnyel tértek szünetre a csapatok.

 

A második játékrész újfent esztergomi támadásokkal folytatódott. Egy szemet gyönyörködtető támadás után a rendkívül kitűnően és hasznosan játszó Suiogán az ötödik percben növelte az előnyt.

 

Itt már látszott, hogy a battaiak feladták, támadásaik nem voltak meggyőztek, fiatal játékosaik gyorsaságát nem tudták kihasználni a hősiesen védekező hazaiakkal szemben.

 

A 31. perc újabb Soós sikeres büntetőjével zárult, mellyel beállította a végeredményt.

 

A mérkőzés cseh játékvezetője kiválóan látta el feladatát.

A másik ágon Kecskemét 22:16-ra legyőzte az Exiles csapatát. A június 28-án Esztergomban rendezendő bajnokságot eldöntő mérkőzésen a Vitézek a Kecskeméttel találkoznak, míg a 3., 4. helyért a Batta – Exiles mérkőzés kerül megrendezésre.

 

A meccs adatai:

 

Esztergomi Vitézek RAFC - Battai Bulldogok (Testakadémia). 23:5(13:5)

 

Esztergom RCH stadion, 400 néző

Vezette: Jarah Dednar (cseh) Jánosi, Szeidl.

 

Vitézek: Silviú, Hock, Huszár, Marosi, Jámbor, Haspel, Roóth, Koller(c), Czakó, Soós, Suiogán, Zaiba, Bogdan, Iván, André.

 

Csere: Varga, Biró, Köbl, Novák, Volentér, Szatmári, Ardelán, Somodi.

 

Célok: Soós13, Suiogan10.

 

Edző: Sölösi László

(forrás)