Egészség ezreknek, milliók a kórháznak
Egészségügy
2014. jún. 16.

<p style="text-align: justify;">Június 14-én Esztergomban járt a Richter Egészségváros országjáró egészségprogram. A Duna parti város lakosságának összefogásának köszönhetően a nap zárásaként Dr. Kanász Gábor, a Vaszary Kolos Kórház főigazgató főorvosa 4.746.200 forint összegű adományt vehetett át a hazai gyógyszercég jóvoltából. A támogatást a kórház új lélegeztetőgép beszerzésére fordítja.</p>

Az ingyenes családi program szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz- és tornabemutatókkal kívánta felhívni a lakosság figyelmét a megelőzés jelentőségére. A rendezvényt Tétényi Éva polgármester, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője, valamint Dr. Kanász Gábor, a Vaszary Kolos Kórház igazgatója nyitotta meg.

 

A nyárias időben több száz érdeklődő látogatott ki a városháza előtti főtérre, hogy a Vaszary Kolos Kórház szakembereinek segítségével többet tudjanak meg egészségügyi állapotukról, egyben segítve ezzel kórházukat. A szűréseken, előadásokon, tanácsadásokon egész nap igen aktív volt a részvétel, közel háromszáz fő ellenőriztette koleszterinszintjét, a vizsgáltak ötödénél mértek magas, 18 esetben pedig extrém értéket. A csontsűrűségmérésen átesett lakosok esetében a megszűrtek 18%-nál mutattak ki csontritkulásra utaló értékeket. A férfiak, felismerve a prosztataszűrés jelentőségét, közel 250-en vettek részt szűrővizsgálaton.  Az asztma szűrésen részt vettek közül közel ötven főnek javasoltak további kivizsgálást.  A rendezvényen a betegek azonnali tanácsadás keretében helyi szakemberektől közvetlenül tájékozódhattak a szükséges további lépésekről, teendőkről. A nap folyamán egy kirívó eset történt, a szakemberek egy esetben rendkívül magas, 200/120-as vérnyomásértéket mértek.  A beteget az orvosok a helyszínen gyógyszeres kezelésben részesítették.

 

A nap zárásaként Dr. Zalai Károly, a Richter Gedeon Nyrt. PR főmunkatársa adta át Dr. Kanász Gáborfőigazgató főorvosnak a Vaszary Kolos Kórházat megillető 4.746.200 forintos adományt, melyet a kórház új lélegeztetőgép beszerzésére fordít. 

 

 

/ Richter Gedeon Nyrt./

 

Tőzsdei  jelentése szerint egyébként a gyógyszergyár 2013-ban 44,197 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, míg árbevétele 351,4 milliárd forintra nőtt a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján. A dorogi medencében működő, komoly légszennyező tevékenységet végző Richter tavalyi nyereségének körülbelül tehát 0,011%-át "ajándékozta" a hétvégén a régió kórházának. Köszönjük.

(forrás)