Czunyiné Bertalan Judit lett a köznevelési államtitkár
Közélet
2014. jún. 10.

<p style="text-align: justify;">Bemutatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkárjelöltjeit kedden Balog Zoltán miniszter. Rétvári Bence parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes, Lengyel Györgyi közigazgatási, Czunyiné Bertalan Judit köznevelési, Simicskó István sportért felelős, Soltész Miklós egyházügyi, Hoppál Péter kulturális, Veresné Novák Katalin ifjúsági és családügyi, Czibere Károly szociális és társadalmi felzárkózási, Zombor Gábor egészségügyi államtitkár lesz. A felsőoktatási államtitkár személyét néhány héten belül jelentik be.</p>

Czunyiné Bertalan Judit fehér mellényben látható a képen

 

A miniszter az államtitkárokat bemutatva kiemelte: az, hogy a minisztérium változatlan formában folytatja működését, bizonyítja, hogy sikeres volt a létrehozására irányuló kísérlet, és érdemes együtttartani azokat a társadalompolitikai ágazatokat, amelyek közvetlenül érintik az emberek életét. Továbbra is stratégiai cél Magyarország polgárai, közösségei lelki-testi egészségének erősítése, és ehhez hozzátartozik a közművelődés is - fejtette ki, hozzátéve: fontos továbbá a családok megerősítése, ez áll a kormány és a tárca tevékenységének középpontjában.

 

Czunyiné Bertalan Judittól azt várják, hogy pedagógus végzettségével, szakmai politikai tapasztalata kamatoztatásával mutasson rá, hogy a köznevelés területén bevezetett komoly reformok a hétköznapokban hogyan szolgálják a gyermekeink és a pedagógusok érdekeit. Kísérje figyelemmel a pedagógus életpálya életbe lépő szakaszát, és a Nemzeti alaptanterv bevezetése óta felhalmozódott tapasztalatokat összegyűjtse, értékelje, valamint a Nemzeti Pedagógus Kar felállítása után bábáskodjon a kezdeti lépéseknél. Másik komoly feladata lesz a három éves kortól kötelező óvodáztatás zökkenőmentes indítása.

 

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkárjelölt elmondta: nagy feladatot kapott, hiszen a köznevelés érzékeny terület, a magyar családok mindegyike kötődik a rendszerhez. A tartalmi keretek meghatározása az elmúlt években megtörtént, az irány jó, ezt tartani kell - jelezte.

 

 Az államtitkárok június 15-e után foglalják el hivatalukat.

 

/MTI/

/Fotó: MTI - Beliczay László/

(forrás)