Lopás, garázdaság, drogtanya Dorogon
Bulvár
2014. jún. 2.

<p style="text-align: justify;">Rablás bűntett, kifosztás bűntett, lopás bűntett, lopás vétség, kábítószer-kereskedelem miatt intézkedtek a dorogi rendőrök a hétvégén. Nem unatkoztak, az biztos.</p>

Nem csak termesztette, hanem árulta is a drogot egy dorogi fiatal

Kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 33 éves dorogi férfit. B. Józsefet 2014. június 1-jén hajnalban állították elő a dorogi rendőrök, miután ellenőrzést tartottak egy helyi szórakozóhelyen. Ruházatának átvizsgálásakor ismeretlen eredetű szárított növényt és fehér színű port találtak nála. A Dorogi Rendőrkapitányságon kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak a férfival szemben, melynek eredménye pozitív lett.

 

A nyomozók ezt követően házkutatást tartottak a gyanúsítottnál. Lakásán egy zárt szekrényben nyolc tő kábítószergyanús növényt foglaltak le a rendőrök, valamint kettő, sarjadásnak indult palántát. Emellett egy másik szekrényből, alufóliába csomagolva mintegy 414 gramm száraz kábítószergyanús növényi származék és kábítószer-termesztéshez használatos eszközök kerültek elő. A fehér porról azt vallotta, hogy speed, a növényekről pedig azt, hogy marihuána.

 

  Még tartott a gyanúsított kihallgatása, mikor a nyomozók előállítottak egy 28 éves férfit, aki elmondta, hogy három éve vásárol kábítószert B. Józseftől. A rendőrök vele szemben is kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, mely esetében is pozitív eredményt mutatott. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – szintén kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

 

 B. Józsefet a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette.

 

17 alkalommal tört be a dorogi tini

Rablás bűntett, kifosztás bűntett, lopás bűntett és lopás vétség, valamint ezek kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság egy 19 éves dorogi fiatalemberrel szemben. Egy tokodi telephelyre például háromszor tört be. Először 2013. szeptember 25-re virradóra tulajdonított el onnan rézcsövet, kézi lámpát és egy gázolajjal teli vaskannát, majd egy héttel később vascsöveket és egy akkumulátort lopott el.

 

2013. november 18-án hajnalban ment be harmadszor a telepre és ugyanezen a napon egy közelben parkoló gépjárműből is ellopta a benne található értékeket. A rendőrség gyanúja szerint a férfi 2013. október 14-én egy csolnoki családi házba is betört, ahonnan készpénzt vitt el, dorogi sörözőkből pedig pénztárgépet, italokat és egy televíziót.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a legsúlyosabb bűncselekményt 2014. január 13-án követte el, mikor éjszaka otthonában bántalmazott egy 79 éves dorogi asszonyt. Egy fadarabbal ütötte a nénit, majd kitépte füléből a fülbevalóját. A fiatal férfit 2014. január 15-én fogták el a nyomozók és 17 bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg. A rendőrség őrizetbe vette, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben folytatott büntetőeljárásokat 2014. május 30-án vádemelési javaslattal fejezte meg és küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

/KEMRFK/

(forrás)