Költözik a piac?
Gazdaság
2014. máj. 30.

<p style="text-align: justify;">Az ÉDV Zrt. jövő év elején szeretné felújítani a Simor János utcában, a Terézia utca és a Rákóczi tér közötti szakaszon lévő ivóvízvezetékeket és átépíteni a Rákóczi tér - Arany János utca közötti szakaszon az egyesített rendszerű csatornát. A fővezeték rekonstrukciójának legproblematikusabb részét a piac alatti szakasz jelenti, ugyanis ezen időszakra a piacot át kell költöztetni a város egy másik pontjára. A tegnapi testületi ülésen ezt a kérdést is tárgyalták a képviselők. </p>

(a Fortepan gyűjteményéből származó képen a '70-es évekbeli állapotában látható a piac)

 

A hivatal a piac helyzetének végleges megoldása végett szeretne megrendelni egy átfogó tervezetet, mely vizsgálná, hogy a piac ideiglenesen, vagy véglegesen kerüljön-e áthelyezésre a város egy másik pontjára, netalántán maradjon a mostani helyén, ahol a munkálatok után egy felújított, kulturált környezetben szolgálhatná ki a vásárlókat.

 

A testületi ülésen Ivanov Mihály azt javasolta, hogy a piacot költöztessék át a Tesco mellett kihasználatlanul álló területre.

 

Pócsföldi József pedig arra volt kíváncsi, hogy a nem mobil elárusító helyek elbontásának költsége a tulajdonosokat, vagy a vízműt fogja-e terhelni. Tétényi Éva válaszából kiderült, hogy a vízmű csak a burkolat helyreállítását tudja vállalni, ezért is fontos, hogy elkészüljön a tanulmány, ami azt is vizsgálná, hogy a lebontott pavilonok helyére érdemes-e egységes bódérendszert telepítenie a városnak.

(forrás)