Válaszra várva 2.0
Közélet
2014. máj. 29.

<p>Minden állampolgárnak joga, hogy megismerje az állami, önkormányzati vagy más közfeladatot ellátó szerv, intézmény birtokában levő információkat. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a közintézményeknek kötelező az adatigénylésekre választ adniuk. Ezért közérdekűadat igényléssel fordultam Esztergom Város Önkormányzatához.</p>

Tisztelt Esztergom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.
Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre
- a Mária Valéria Mélygarázzsal kapcsolatos jogi eljárások miatt felmerült ügyvédi vagy egyéb bírósági jogi eljárások költségeit (pl. szakértői díjak)
- a Giegler Kft-vel szemben folyó perek ügyvédi megbízásainak szerződéseit
- valamint a MV. mélygarázzsal kapcsolatos összes kifizetés jogcímét és összegét, amelyet a Giegler Kft fele teljesített az Önkormányzat
A kért adatokat 2010. október 1-től a mai napig kérem megadni.
8Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.
Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód.
Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.
Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.
Segítő együttműködését előre is köszönöm.

 

Kelt: 2014. május 9.

 

Üdvözlettel:

Bejó Gábor

http://kimittud.atlatszo.hu/request/maria-valeria-melygarazzsal-kapc

 

Az adatigénylésre normális esetben nem később, mint 2014. május 24. válaszolniuk kellett, illetve 2014. május 17.-ig kellett volna megküldeniük, ha az adatigénylést nem teljesítik, vagy a teljesítésre további 15 napra van szükségük.

 

Nos, 2014. május 29-ét írunk, az Önkormányzattól válasz egy sor, nem több, annyi sem érkezett.

 

Az igényelt adatokért kereset nyújtható be az illetékes bíróságon 2014. június 23.-ig. Nagyon bízom benne, hogy nem kell ehhez az eszközhöz folyamodni.

 

Bejó

 

(forrás)