Dacból szórják a pénzt

Dacból szórják a pénzt

Törölt felhasználó #43
2014. 05. 28. 20:08

A Mária Valéria Mélygarázst folyamatos titkolózás övezi. Leginkább mindig az éppen regnáló városvezetés az, aki szeret mélyen hallgatni. Sőt! Leginkább akkor hallgat, amikor pontosan köteles lenne beszélni.

Egy közérdekűadat igényléssel fordultam a városhoz, amelyben a következőket szerettem volna megtudni:


– a Mária Valéria Mélygarázzsal kapcsolatos jogi eljárások miatt felmerült ügyvédi vagy egyéb bírósági jogi eljárások költségeit (pl. szakértői díjak)
– kértem a Giegler Kft-vel szemben folyó perek ügyvédi megbízásainak szerződéseit
– valamint a MV. mélygarázzsal kapcsolatos összes kifizetés jogcímét és összegét, amelyet a Giegler Kft fele teljesített az Önkormányzat

 

Esztergomban sajnos természetesnek mondható módon a törvény által előírt határidőig a válasz nem érkezett meg ezért néhány napon belül kénytelen leszek az illetékes bíróságon beterjeszteni keresetemet a kért adatszolgáltatás kikényszerítése végett.

 

Azonban addig is, elgondolkodhatunk azon, hogy miért titkolja Esztergom ezeket az

adatokat.

 

Az adatigénylésemmel párhuzamosan egy, Tétényi által nagyon kedvelt és a testületi üléseken is „civilként" reklámozott sajtótermékben – egy aláírás nélküli cikkben – a következők állnak:

 

„Eddig mennyibe került az esztergomiaknak a mélygarázs biznisz?
Az adásvételi szerződésben rögzített vételár 1 milliárd 680 millió forint. Az önkormányzat eddig a Giegler Kft.-nek különböző jogcímeken a mélygarázzsal kapcsolatban már kifizetett 1 milliárd 646 millió 796 ezer 623 forintot."

Amennyiben ez igaz, akkor itt valami nagyon nincs rendben.


Az április 24-én meghozott testületi döntés szerint 364.200.000 forintot tart vissza az önkormányzat, az 1,68 milliárdos vételárból. Tehát a városnak a Giegler Kft. fele eddig összesen 1.315.800.000 forintot kellett volna fizetnie. Azonban – mint azt olvashattuk – 1.646.796.623 forint kifizetése történt meg. A 364,2 milliót pedig még visszatartjuk.

 

Eddig 331 millió forint itt a differencia! Ez barátok közt is majdnem 20%! – Nem akarok lélegeztetőgépes példákat hozni, de ebből az összegből több mint 200 ember egy éves munkabére lenne fedezhető 2014-ben! – Ilyenkor azért felvetődik az emberben az, hogy kinek is az érdeke egy ekkora túlfizetés. Jobb helyeken már a gyanú árnyéka vetődne az önkormányzat vezetőire, abból a szempontból, hogy itt – nem tudok másképp fogalmazni – a töketlenkedés nem véletlen, hanem csúnya összejátszás van a vállalkozó díjának minél magasabbra tornászása érdekében.

 

És hogy mennyire lazán és hanyagul kezeli ezt a kérdést polgármesterünk és csapata, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy május 27-én született újabb elsőfokú ítéletben nagyjából 47 millió forint ügyleti kamatot és perköltséget ítéltek meg a Giegler Kft-nek. Azonban a város még arra sem vette a fáradtságot, hogy legalább egy ügyvédet elküldjön az ítélethirdetésre, hogy azonnal értesülhessen erről a mélyen zsebbevágó döntésről! Az óra pedig ketyeg.

 

A Tétényi Éva által vezényelt időhúzás, a kifizetések elodázása súlyos 10 és 100 milliókba fáj az amúgy is legatyásodott városnak.

 

Ez a játék a mélygarázs építőjének viszont tiszta bevétel.

 

A kamat és perköltségek szépen csordogálnak a város kasszájából az vállalkozó felé. Minden esetre úgy tűnik, hogy minden egyes nappal, amíg Tétényi Éva visszatart összegeket, azzal az építő cég zsebébe juttat plusz forintokat a város forintjaiból!

 

Hogy a városnak ez nem jó – mert az adósságot előbb vagy utóbb mindenképp ki kell fizetni –, az egyértelmű, de akkor tessenek megmagyarázni, hogy a közpénzek harcos védelmezőjének miért felel meg ez a megoldás?

 

facebook.com/bejoahibas/

2014. 06. 19. 13:42
Cserép János:
kurázsi:

Gábor. mi a helyzet a közérdekü adatokkal ? van már valami fejlemény?

Vagy annak is bottal üthetjük a nyomát, mint a parkoló bevételeknek ?

Úgy tudom per lesz belőle.

 Köszi János. Nagyon helyes, mit sunnyognak itt a mi kontónkra.

 Csak akkor fontos nekik a törvény ha büntetni akarnak, a közpénzeket meg szórják kétmarékkal !

2014. 06. 16. 9:43
kurázsi:

Gábor. mi a helyzet a közérdekü adatokkal ? van már valami fejlemény?

Vagy annak is bottal üthetjük a nyomát, mint a parkoló bevételeknek ?

Úgy tudom per lesz belőle.

2014. 06. 14. 10:32

Gábor. mi a helyzet a közérdekü adatokkal ? van már valami fejlemény?

Vagy annak is bottal üthetjük a nyomát, mint a parkoló bevételeknek ?

2014. 05. 30. 12:21

  "Az adatigénylésemmel párhuzamosan egy, Tétényi által nagyon kedvelt és a testületi üléseken is „civilként" reklámozott sajtótermékben – egy aláírás nélküli cikkben – a következők állnak:

 

„Eddig mennyibe került az esztergomiaknak a mélygarázs biznisz?
Az adásvételi szerződésben rögzített vételár 1 milliárd 680 millió forint. Az önkormányzat eddig a Giegler Kft.-nek különböző jogcímeken a mélygarázzsal kapcsolatban már kifizetett 1 milliárd 646 millió 796 ezer 623 forintot."

Amennyiben ez igaz, akkor itt valami nagyon nincs rendben."

 

No most már aztán csak azt kell figyelni ezen felül mennyibe fog még kerülni.

Ez a csődtömeg!

De az is biztos akkor is jobban jártunk volna, ha ingyen lemondunk az egészről,hogy tudnilik egy forintot se kérünk vissza csak vigye  Gimesi a mélygarázsát!

Igaz, a fürdő után, került egy újabb hurok a város nyakára, lehet rángatni!

Lassan odajutunk már az is mindegy mennyi lesz az éves adóbevétel mert ugyse marad belőle semmi előre elköltve a semmire ! Remélem teljes az elégedettség!

Akinek ez jó most ünnepelhet," minden a legnagyobb renbe"

Zuhanunk bele az újabb adósságspirálba, minden a legjobb úton.

Vagy tarthatják a markukat!?

Csak aztán meg ne nyüszitsenek!

 

2014. 05. 29. 8:18

Jóreggelt kivánok, én meg még itt a Szulejmánt nézem, igaz ott is nagyon összekuszálódtak már a szálak,de abból legalább volt hasznunk!

Közben itt meg a választások közeledtével, már- már kezd kulminálódni a politikai helyzet, amiből meg sajnos csak a kárunk van ! De láthatjuk a zsákmány szerő harcot.

Úgytünik, hogy ebben a liliputi pártszinházban vérre menő viták vannak minden hülyeségről, az egyik párt bábjai büntetni akarják a virágültető rebelliseket, a másik báb csapat meg, csakazért is ültetni akar, be is nevezi a várost valamilyen versenybe szóval zajlik az élet.

Amit még el is viselne a csőcselék, akik meg az ellen ágálnak, hogy mire ez a nagy egyetértés a pénzek elherdálása körül, Bejó meg aki mindig hibás, tudni szeretné hova tűnnek a milliárdok amit a pógárokból kifacsarnak.

Szóval uraim ébresztő, közelednek a választások!!! nézzük a bábszinházat !

 

" a Mária Valéria Mélygarázzsal kapcsolatos jogi eljárások miatt felmerült ügyvédi vagy egyéb bírósági jogi eljárások költségeit (pl. szakértői díjak)

– kértem a Giegler Kft-vel szemben folyó perek ügyvédi megbízásainak szerződéseit
– valamint a MV. mélygarázzsal kapcsolatos összes kifizetés jogcímét és összegét, amelyet a Giegler Kft fele teljesített az Önkormányzat"

 

Bejó! most megint te leszel a hibás, de azért én gratulálok neked.

Pereld ki belőlük, köszi a rebellis csőcselék liliputiak nevében.

No, de ma kiderül kinek is kell ez a mélygarázs talán még az is minek is kell olyan nagyon ez a mélygarázs !

Igaz az " átlátható, nyitott, üveg zseb, menedzser tipusú" önkormányzás  nevében megint csak nem tudjuk követni a pénzünk utját, mert a közpénzekből fenntartott búvopatakként működő városi cégek ügyeit, megint csak zártülésen tárgyalják !

Gondolom azért van erre szükség, mert közben csön-csön gyűrüt játszanak.

Ami aztán akkor válik számunkra ismét láthatóvá  amikor már azon" vitatkoznak"

mennyivel tartozik a város ,a saját cégeinek! Csak azt nem láttuk hova tünt az aranygyűrü !

 Hát további szépnapot és jó szórakozást mindenkinek .