A Pilisi Parkerdő heti hírei turisták, és az erdők szerelmesei számára
Környezetünk
2014. máj. 22.

<p style="text-align: justify;">A Pilisi Parkerdő Zrt. heti híreiben olvashatnak a Galgamácsán megrendezett nemzetközi koronglövészverseny eredményeiről, a Pilismaróton, középsúlyos fogyatékossággal élőknek szervezett labdarúgó tornáról és a hétvégi gödöllői ArboFesztről, az öko-családi napról is. Minden erdei ismeretekre vágyó gyermeket és szülőt szeretettel látunk szombaton a budapesti Hegyvidék Központban az erdei gyereknapon is.</p>

Gyermeknapi programok a Hegyvidék Központban

Május 24-én egy napra a városba költözik az erdő. A Hegyvidék Bevásárlóközpont gyermeknapi rendezvényén a kicsiket izgalmas, minden érzékszervüket próbára tevő kalanddal, valamint ajándékkal várja a Pilisi Parkerdő Zrt. Hármashatár-hegyi Erdei Iskolája, 10 és 16 óra között.

 

Az alkotni vágyó kicsik egész nap csatlakozhatnak az erdei festőnövényeket is használó fatáblafestésbe, és megnézhetik a vadon termő, de ehető növények bemutatóját, amit kóstolás egészít ki. A gyerekek szaglószerveit az illatpárnás felismerés, erdei ismereteiket és logikai készségüket pedig a „növény-puzzle”, vagyis az egymáshoz tartozó növényi részek játékos összepárosítása teszi próbára. Természetesen az ügyességi játékok sem maradhatnak ki a kalandok sorából, a felfedezőket célbadobós, készségfejlesztő játék, valamint reflexeket próbára tevő ügyességi feladvány várja. A programot egy mini erdei mezítlábas ösvény teszi teljessé, ahol gyerekek a különböző felületeken járva ismerhetik és érthetik meg talpuk érzékelését.

A programok sorát 16 órától Palya Bea dedikálással egybekötött koncertje színesíti.

                                                                        

A szokottnál korábban kezdte a kaszálást a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete

 

A sok csapadék és a meleg hatására az Erdészet rétjein a megszokottnál gyorsabban és jobban nőtt a fű, így a szokásosnál korábban kezdte meg az Erdészet a rétek kaszálását. A Nagykovácsi út melletti Nagy-rét, Budakeszi Vadaspark közelében lévő Szilfa-tisztás, Normafa közelében lévő Csacsi-rét, Budakeszi Makkosmária városrész mellett fekvő Makkosi-rét területein összesen kb. 50 hektárt kaszálják le az elkövetkező napokban.

 

 

ArboFeszt a Gödöllői Erdészeti Arborétumban

Színes programok várják a látogatókat 2014. május 24-én, szombaton 10 órától a második ArboFeszt öko-családi nap és művészeti fesztivál keretében. A Gödöllői Erdészeti Arborétum egyedülálló környezete és rekreációs adottságai kikapcsolódást kínálnak mindenkinek. A fesztiválon lesz főzőverseny, kézműves vásár, gyerek- és kézműves foglalkozások, ügyességi és sportversenyek, valamint koncertek is.

Bővebben:

http://www.parkerdo.hu/index.php?pg=menu_270

http://www.arbofeszt.hu

 

Nemzetközi koronglövész verseny Galgamácsán a Pilisi Parkerdő Zrt-nél

Az elmúlt hétvégén a Pilisi Parkerdő Zrt. Gödöllői Erdészete adott otthont a FITASC HUNGARIAN Grand Prix nemzetközi korongvadversenynek. Közel 22 nemzet 250 sportlövője vett részt a versenyen, közülük több mint 90 magyar. Szerdahelyi András a második helyen végzett a nyílt versenyben, és az ötből három kategóriában hazai induló nyert. A nagydíjat a Pilisi Parkerdő Zrt. Gödöllői Erdészete rendezte a Valkói Erdészet és a Visegrádi Erdészet segítségével, a Nemzetközi Korongvadász Szövetség, a FITASC védnöksége alatt. Az ideiglenes tereplőteret a Gödöllői Erdészet rendezte be, és az erdészet kollégái a verseny lebonyolításában is részt vettek, a Parkerdőt négy kolléga képviselte a versenyen.

A versenyt a szervezők Ferencz Károly sportlövő, a Pilisi Parkerdő Zrt. 2011-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt munkatársa emlékének ajánlották. A magyar indulókat külön is értékelték, és a nagydíj egyben emlékverseny is volt.

A megmérettetést az állami erdőgazdaságok és az Országos Vadászati Kamara megyei területi szervezetei között is meghirdették. Az eredmény: az első helyezett 485 találattal Pest, a második 464-gyel Békés, a harmadik pedig 463 ponttal Fejér megye csapata. A csapatversenyben a Pilisi Parkerdő Zrt. kollégái a 13. helyet érték el.

képek az eseményről:

http://www.parkerdo.hu/index.php?pg=media4855_hu

 

Első Pilismaróti Labdarúgó Torna

A Pilisi Parkerdő Zrt. kiemelt támogatásával május 7-én rendezték meg a középsúlyos fogyatékossággal élők első labdarúgó versenyét a pilismaróti Nyíri Csaba Sportcsarnokban, az MLSZ Grassroots-program keretében. Ez a különleges torna a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Pilismaróti Polgármesteri Hivatal együttműködésének köszönhetően jött létre, s többek között kiemelt támogatója volt a Pilisi Parkerdő Zrt. is.

A versenyen 17 csapat labdarúgója kétszer 10 perces mérkőzéseken mérte össze erejét, és a közönség jó hangulatú meccseken szurkolhatott a játékosoknak. A Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészetének tervei szerint máskor is támogatni fogják ilyen különleges eseményeken a sport szeretetét és az egészséges életmódot.

 

/Pilisi Parkerdő/

 

(forrás)