Tünde nevet kapott a Vármúzeum hollója
Bulvár
2014. máj. 20.

<p style="text-align: justify;">A Vármúzeum látogatói jó ideje észrevehették, hogy egy szép fekete holló tölti mindennapjait a múzeum környékén. Mivel szemmel láthatóan beköltözött a madár a környékre, ezért a múzeum munkatársai úgy döntöttek, hogy nevet adnak neki. Arról, hogy milyen névre is hallgasson őkegyelme, arról az internet népe dönthetett.</p>

"Szárnyas, fekete barátunknak főhet a feje - a Vármúzeum lakójának legkedveltebb napi tevékenységei közé tartozik a vércsék püfölése, s Vár loggiáján való semmittevés, valamint a magamutogató díszkörök megtétele a Várhegy környékén. Névtelen pajtásunk azonban a napokban rádöbbent: mindenki csak "a hollónak" szólítja, így mély szomorúság lett úrrá dicső fején! Ezért kérnénk minden jóérzésű embert, érző lényt - ADJON NEVET AZ ESZTERGOMI VÁR HOLLÓJÁNAK!" - volt olvasható a Vármúzeum közösségi oldalán.

 

A madár a szavazás lezárulásával végül Craban nevet kapta a keresztségben, mely nem mást jelent a Gyűrűk Ura-beli tünde nyelven, mint "A holló".

(forrás)