Az esztergomi könyvtár 592 ezer, a dorogi könyvtár 79 ezer forint támogatást kap fejlesztésre
Kultúra
2014. máj. 14.

<p style="text-align: justify;">A helyi olvasási lehetőségek bővítésére, a nyilvános könyvtárak gyűjteményi fejlesztésére, új könyvek és egyéb információhordozó könyvtári dokumentumok beszerzésére 553 önkormányzat kap összesen 240 millió forint támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságától. Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár 592 ezer, a dorogi 79 Arany János Városi Könyvtár pedig ezer forint támogatást kap fejlesztésre.</p>

A támogatás maximum harmada a könyvtár műszaki eszközeinek, berendezési tárgyainak megújítására is fordítható - olvasható az államtitkárság közleményében.

 

Az összegzés szerint a települések abban az arányban részesülnek a 240 millió forint összértékű támogatásból, amennyit erre a célra tavaly fordítottak.

 

A támogatásokat legkésőbb május 30-ig folyósítják a települési önkormányzatoknak. A könyvtáraknak ellenőrizhető módon kell felhasználniuk a támogatást, a települési önkormányzatoknak december 31-ig kell elszámolniuk az összeggel.

 

/MTI/

(forrás)