Szegeden taroltak a Vitézek
Sport
2014. máj. 13.

<p style="text-align: justify;">Nem a legjobb előjelekkel keltek útra a Vitézek, a Fit World Gorillák elleni mérkőzésre, hiszen annyian utaztak csak, amennyien játszhattak a meccsen. Ennek ellenére elsöprő győzelmet arattak a szegedi megmérettetésen.</p>

Így csere nélkül léptek pályára. Nagy melegben kezdődött a mérkőzés. A 12-ik percben Kade súlyos vállsérülést szenvedett, amivel 14 főre csökkent a Vitéz csapat létszáma, de ez nem látszott a játékukon: óriási akarattal és elszántsággal küzdöttek és még Berbesi 10 perces kiállítása sem védte

meg a hazaiakat a vendégcéloktól. Így tekintélyes Esztergomi előnyt hozott az első játékrész.

 

A második félidő 2. percében egy ütközés után Bogdan orrcsonttörést szenvedett, nem folytathatta tovább és innentől kezdve már kettős emberhátrányban voltak kénytelenek játszani a Vitézek.

 

 A hazai csapat egy kivétellel képtelen volt áttörni a hősiesen védekező vendégvédelmet és az esztergomi ellentámadásokat nem tudták kivédeni. A szinte végig emberhátrányban játszó Vitézek még ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

 

 A mérkőzés adatai:

 

FIT WORLD GORILLÁK-ESZTERGOMI VITÉZEK RAFC 7:55(0:26)

 Szeged, Etelka ut.150 néző

 Vezette: Halmosi Márton

 Vitézek: Marosi, Hock, Koller, Kade, Novák, Szatmári, Berbesi,J ámbor, Czakó, Soós, Raul, Köbl, Iftode, Volentér, Bogdan.

 

Célok: Soós 15, Berbesi 15, Koller 5, Jámbor 5, Marosi 5.

 

Edző: Sölösi László

 

/Esztergomi Vitézek/

(forrás)