Elballagtak az egyetemisták is
Kultúra
2014. máj. 12.

<p style="text-align: justify;">Esztergomban 172 éve folyik tanítóképzés, amely 1959-től vált felsőfokú képzéssé. A ballagás hagyománya is már több mint 20 éves, melyhez mind a hallgatók, mind a hozzátartozók azóta is ragaszkodnak.   E tradíció szellemében 2014. május 7-én 17 órától a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központ épülete énekszóval, virágillattal, könnyes szemű ballagókkal és hozzátartozókkal telt meg.</p>

Búcsúztak a nappali tagozatos tanító szakos, a nappali és levelező tagozatos óvodapedagógus, szociálpedagógus, andragógia, nappali tagozatos idegenforgalmi szakmenedzser szakos és a levelező szakos kommunikáció- és médiatudományok szakos végzős hallgatók. Az ünnepségen megjelent Dr. Botos Máté dékán, Dr. Gloviczki Zoltán a VJTK vezetője, Dr. Hidas Zoltán a Szociológia Intézet vezetője és oktató kollégáink.

 

A tavaszi időjárás szeszélyeit kijátszva az ünnepi műsor a díszteremben került megrendezésre, ahol előbb dékán mondta el ünnepi beszédét, majd az énekkar által előadott népdalok és a diáktársak nevében elmondott búcsúztató beszéd után maguk a ballagók búcsúztak el, elmondták, hogy családias kis intézményünkben valódi barátokra és segítőkész tanárokra leltek. A műsort a Zöld Kocka zenekar üde, tavaszias zeneszámai zárták.

 

Ezután az ünneplők serege felvonult a Bazilikába, ahol Ft. Dr. Gaál Endre prodékán és Ft. Fehérvári Lajos atya által celebrált ünnepi misén vett részt.

(forrás)