Elkezdődtek az útjavítási munkálatok - útlezárások várhatóak
Közélet
2014. máj. 8.

<p style="text-align: justify;">A hét elejétől több helyen is részleges útlezárásokra kell számítani a városban megindult útfelújítások miatt.</p>

Első körben a tavalyi árvízi károk és beavatkozások nyomán sérült útszakaszok rendbetétele kezdődik meg, amelyet a vis major keretből fennmaradt összegből finanszíroz az önkormányzat.

 

Ide tartoznak a Jókai, Deák, Bottyán utcák, a Liszt Ferenc, a Poór Antal és József Attila tér, továbbá a Kis-Duna sétány és a Molnár sor.

 

Hétfőn a Deák Ferenc és a Bottyán út hibáinak kijavításával kezdődtek meg a munkálatok, valamint ezzel egy időben a Gesztenye fasoron, a Zsolt Nándor Zeneiskola előtti útszakasz és  a szinte járhatatlan Akácos utca, a Kettős pince sor, és a búbánati Fárikúti utak rendbetétele is megkezdődött.

 

A következő lépésben az Árpád utca, és Erzsébet királyné utca felújítása kerül sorra, majd azok az utcák következnek, ahol nem az egész felületet, hanem csak több-kevesebb hibát kell kijavítani, mint például az Aradi tér, a Baross Gábor, a Széchy Dénes, a Simor János, vagy a Vár utca.

 

Az úttestek felújítása mellett sor kerül a kritikus állapotban lévő járdafelületek javítására is. Első lépésként a Babits iskola előtti szakaszt tetette rendbe az önkormányzat, de apránként a város más részein is megkezdődnek a munkálatok.

 

/esztergom.hu/

(forrás)