Jogosítvány nélkül közlekedő fiatalkorú ütközött
Bulvár
2014. ápr. 28.

<p style="text-align: justify;">Kerítésnek ütközött a jogosítvány nélkül közlekedő 17 éves tokodaltárói fiú egy engedély nélkül használt személyautóval.</p>

Anyagi kárral járó közúti közlekedési balesethez kérte állampolgár a dorogi rendőrök segítségét 2014. április 27-én, miután egy személygépkocsi kerítésnek ütközött Dorogon. Egy közeli telephely biztonsági őre nézte meg, mi történt a járművel és annak utasaival. Az autóban nem látott senkit. Mire odaért, a kocsiban ülők elhagyták a helyszínt. A dorogi egyenruhások kiderítették, hogy a járművet egy tokodaltárói asszony vezeti rendszeresen, de ezúttal nem ő vezetett. A nő a rendőröknek nem tudta megmondani, ki használta engedélye nélkül az autót, amelyet 2014. április 26-án este állított le háza előtt, a kulcsot pedig a ház bejárata melletti falra akasztotta.

 

Kiderült, hogy a járművet egy 17 éves fiatal fiú vitte el aznap éjszaka. A fiatalkorú szülei kíséretében másnap önként megjelent a Dorogi Rendőrkapitányságon és bevallotta, ő hajtott el ismerőse kocsijával. Házibuliba ment el vele úgy, hogy jogosítvánnyal még nem rendelkezik és a tulajdonosnak sem szól arról, hogy közlekedni fog a személygépjárművel. A fiú elmondta azt is, hogy az ütközést követően barátaival együtt elszaladtak a helyszínről. Egyik barátjához ment, ahol kialudta magát. Ezt követően vallott be mindent előbb a szüleinek, majd a rendőröknek. A 17 éves fiatalemberrel szemben – szabadlábon hagyása mellett – jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

 

/KEMRFK/

(forrás)