A Duna-partra, zöldövezetben épülne áruház Párkányban
Környezetünk
2014. ápr. 18.

<p style="text-align: justify;">A rendelőintézet (Poliklinika) és a Jesenský utcai 12 emeletes tömbházak közti Duna-parti szakaszon szeretné felépíteni Párkányban bevásárlóközpontját a Kaufland. Ezzel csak az a gond, hogy a kérdéses terület nagy része jelenleg zöldövezetnek számít - tudható meg a Parameter.sk hírportál összeállításából.</p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

A beruházó cég képviselője a legutóbbi önkormányzati ülésen ezért azt kérte a képviselő-testülettől, hogy adja előzetes engedélyét Párkány hosszú távú területrendezési és fejlesztési tervének megváltoztatására. A jelenleg is érvényben lévő terv ugyanis ezen a szakaszon zöldövezeti pihenőterülettel számol és csak mintegy 30 százalékban üzleti övezettel. A beruházó képviselője pont ennek az aránynak a megváltoztatását kérte, azaz a módosított terv szerint 60 százalékban üzleti övezet lenne, 30 százalékban pedig zöldövezet.

 

A környéken lakók ezt nem szeretnék, ezért aláírásgyűjtő akció indult a tervezett beruházás ellen; eddig több mint ötszáz aláírást gyűjtöttek össze. A petíciós bizottság célja az, hogy ne a poliklinika és a Jesenský utca közti Dunapart-szakaszon épüljön fel az áruház.

 

"Mi nem az ellen tiltakozunk, hogy Párkányba jöjjön egy bevásárlóközpont. Az ellen tiltakozunk, hogy ez a Duna-parton épüljön fel. Párkány peremén rengeteg olyan terület van, ami alkalmas lenne erre" nyilatkozta a portálnak a petíciós bizottság képviselője.

 

Arról, hogy hova épülhet az új áruház, leghamarabb a májusi képviselő testületi ülésen fognak dönteni a város vezetői. A párkányi áruház-kálváriáról részletesebben a parameter.sk cikkében olvasható

(forrás)