Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei húsvétkor
Egyház
2014. ápr. 17.

<p style="text-align: justify;">Húsvét ünnepe alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi misét, istentiszteletet.</p>

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata arról tájékoztatott, hogy Erdő Péter bíboros nagypénteken este az esztergomi bazilikában emlékezik meg Jézus szenvedéséről, nagyszombat este pedig a budapesti Szent István-bazilikában vezeti húsvét vigíliájának szertartását. Húsvétvasárnap Esztergomban mutat be ünnepi szentmisét Erdő Péter.

 

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, tiszántúli püspök nagycsütörtökön este prédikál Debrecenben a Nagytemplomban, nagypénteken délelőtt a Debrecen-Lencz-telepi református templomban, húsvétvasárnap pedig úrvacsorával egybekötött istentiszteleten hirdet igét ugyancsak a debreceni Nagytemplomban - közölte a református egyház zsinati irodája.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke elmondta, hogy húsvétvasárnap a Deák téri evangélikus templomban, húsvéthétfőn pedig Sárszentlőrincen tart istentiszteletet.

 

A húsvéti ünnepkörrel Krisztus kereszthalálára és feltámadására emlékeznek a keresztény felekezetek. A keresztény hagyomány szerint nagypénteken feszítették keresztre Jézust, és a Biblia szerint harmadnapra, azaz vasárnap támadt fel.

 

Húsvétkor a keresztény világ annak állít emléket, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit, ezzel megváltotta a hívőket bűneiktől, így hitük szerint az üdvösségre, az örök életre vezette őket.

 

/MTI/

(forrás)