Rendben találta a kamara gazdálkodását az Állami Számvevőszék
Gazdaság
2014. ápr. 16.

<p style="text-align: justify;">Az Állami Számvevőszék a napokban hozta nyilvánosságra a gazdasági kamarák közfeladataira fordított költségvetési támogatások felhasználásáról és a szakképzési hozzájárulás teljesítésénél elszámolható költségek ellenőrzéséről szóló országos ellenőrzésének tapasztalatait.</p>

A 2009 és 2011 közötti időszakot vizsgáló ellenőrzésben kiemelték, hogy az országban létező hat békéltető testület működéséhez kapott támogatások elszámolása egyedül a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál volt szabályos. Rámutattak azonban arra is, hogy a szervezet késedelmesen küldött meg egy tájékoztatót a fogyasztóvédelemért felelős miniszternek.

 

A dokumentum szerint az országban több kamarával ellentétben a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a békéltető testületek működtetéséhez, valamint a szakképzési feladatok ellátásához kapott támogatásokat a szerződésekben megjelölt célokra, szabályosan használta fel. Az összeg 21 szerződés alapján 96 millió forint volt. A szervezet a költségvetési támogatások felhasználása során eleget tett tájékoztatási kötelezettségének.

 

Az ellenőrzés megállapította, hogy tanulószerződések nyilvántartása megfelelő volt és a kamara az illetékességi körébe tartozó, gyakorlati képzést ellátó intézményeknél összesen 1125 alkalommal ellenőrizte a támogatások felhasználást, ennek nyomán intézkedésekre nem volt szükség.

(forrás)