Tétényi és Oravec is szívesen lenne újból polgármester
Közélet
2014. ápr. 15.

<p style="text-align: justify;">Tétényi Évát a Vasárnapi Hírek kérdezte a nemrég lezajlott országgyűlési választásokkal, és a hivatalban töltött 4 évével kapcsolatban. Az interjúból az is kiderül többek között, hogy Esztergom jelenlegi polgármestere szívesen újrázna idén. Ján Oravec, Párkány élén 1990-es évtől álló városvezető pedig a tavalyi hírekkel szemben szintén indulna az őszi megmérettetéseken.</p>

"Igen, indulni fogok. A 2010-es egy protestszavazás volt, és én magam is kíváncsi vagyok, hogy valami mellett vagy valamiért össze tudnak-e fogni a szavazók. Most, hogy a város az adósságrendezés után könnyebb helyzetbe került, úgy tűnik, hogy a terveinket meg tudjuk valósítani. A következő ötéves ciklusban érdemes lenne folytatni, és felépíteni mindazt, amit elgondoltunk" - nyilatkozta Tétényi Éva a Vasárnapi Híreknek.

 

"Szerintem még egyszer nem lesz ilyen helyzet Esztergomban, mint most volt. Részben azért mert az előző időszakban felhalmozott 26 milliárdos hiányt ki kellett gazdálkodni, most pedig itt az ideje a fejlesztéseknek. A másik garancia pedig az, hogy még egy ilyen képviselő-testület nem lesz, mert maga a Fidesz is azt mondta, hogy új arcokat szeretne. Az új emberek látván azt, hogy az én hátam mögött nem haramiák állnak, hanem az esztergomi emberek, inkább azon fognak dolgozni, hogy jól tudjunk együttműködni."

 

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

 

Ahogy nálunk, úgy Szlovákiában is most ősszel tartják az önkormányzati (helyhatósági választásokat), melyen indul Ján Oravec, Párkány jelenlegi polgármestere is. Méghozzá annak ellenére, hogy a jelenlegi városvezető tavaly nyáron azt nyilatkozta a Parameter.sk magyar nyelvű szlovák hírportálnak, hogy ez a ciklus volt az utolsó a számára.

 

(forrás)