Virágvasárnapi szentmise a Bazilikában
Egyház
2014. ápr. 14.

<p style="text-align: justify;">Az Erdő Péter bíboros által celebrált virágvasárnapi szentmise az esztergomi bazilikában a barkák ünnepélyes megáldásával kezdődött, melyet a Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékező körmenet követett. A bíboros az örök igazságra a szentírás szavaival figyelmeztette a jelenlévőket: „nem lehet különb a tanítvány mesterénél, sem a szolga uránál” - olvasható az MNO tudósításában.</p>

Néha váratlanul ér minket a nem hívő külvilágnak egy-egy dicsérete vagy elismerése, olykor szociális vagy emberbaráti tevékenységek kapcsán, máskor szép, kulturális értékekért, vagy azért, mert valaki úgy érzi, hogy hitünk tanítása éppen kapóra jön valamilyen pillanatnyi helyzetben vagy konfliktusban. Ismét máskor pedig szinte meglepetésszerűen, váratlanul érnek minket a leghevesebb támadások vagy rágalmak is.

 

Ugyanakkor újra meg újra megérezzük az ószövetségi mondás igazságát, amelyre az Újszövetség is hivatkozik, immár keresztényi értelemben: „Minket mindenkor teérted irtanak, és vágóbirkák módjára tartanak” – mondta Erdő Péter a szentmisén.

 

A virágvasárnapi ünnepélyes szentmiséről az MNO-n olvasható bővebben.

(forrás)