Költészet napja a könyvtárban
Kultúra
2014. ápr. 10.

<p style="text-align: justify;">2014. április 11-én az 50. Költészet Napját ünnepeljük. Ebből az alkalomból olyan verskedvelő fiataloknak szervez rendezvényt a Helischer József Városi Könyvtár, akik szívesen megosztják versélményüket társaikkal.</p>

Nem szavalóversenyt kívánnak tartani a könyvtárban, se nem valamiféle megmérettetést. Azt szeretnék, ha vers-kedvelő fiatalok vállalnák, hogy elmondják kedvenc versüket társaiknak, esztergomi, illetve párkányi középiskolásoknak április 11-én, pénteken 13 órakor az esztergomi városi könyvtárban (Dobó Gimnázium), ahol természetesen nem csak verset szívesen mondó diákokat, hanem a verset szívesen hallgató közönséget is várnak!

 

Mint az elmúlt öt alkalommal, a szervezők remélik, idén is sikerül megtölteni a könyvtárat ezen a napon, bizonyítékául annak, hogy az internet, az elektronikus dokumentumok, a virtuális világ ellenére, pontosabban azok mellett él még a vers, és hatni is tud a mai fiatalokra.

 

(Ha valaki az ország másik felén tartózkodik, annak érdemes ellátogatnia a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum Nonprofit Kft. Feledy házába, ahol József Attila és Babits Mihály költészete versenyzik meg egymással.)

(forrás)