Uzsorások, tolvajok és elkószáló betegek – rendőrségi összeállítás
2014. ápr. 8.

<p style="text-align: justify;">A rendőrség az utóbbi időben igazán remekelt, ugyanis idős hölgyet megtámadó két fiatalt, és uzsorásokat is fogtak, emellett segítettek egy, a kórházból engedély nélkül távozó zavart betegnek is.</p>

Idős hölgyet támadt meg és rabolt ki két szlovák állampolgár

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya két szlovák állampolgárságú férfival szemben. M. W. és F. K. a gyanú szerint 2013. december 6-án Esztergomban támadt rá egy idős asszonyra. A két férfi lerángatta a sértett válláról a táskáját, majd elfutott vele. A nő próbált ellenállni, de a gyanúsítottak meglökték és ő a földre esett.

 

A két 18 éves férfi a retiküllel leszaladt a Duna partra, ahol kivették belőle a készpénzt, a táskát pedig a parton hagyták. Az esztergomi nyomozók a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően azonosították és 2014. február 25-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. M. W. és F. K. gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ellenük folytatott büntetőeljárást a rendőrség a napokban befejezte és 2014. április 7-én vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

  Uzsorásokat fogtak

 Uzsora bűntett elkövetésével gyanúsítja a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 41 éves K. Józsefet és 37 éves feleségét. 2013. október 21-én fogták el őket a nyomozók Tokodaltárón. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2013 júniusában 15.000 forint kölcsönt adtak egy falubelijüknek, de a sértett a pénzt nem tudta visszaadni a megbeszélt egy hónapon belül, így további egy hónap haladékot kért. A gyanúsítottak ezt megadták, a visszafizetendő összeget azonban duplájára emelték. Az idő múlásával az asszonytól egyre több és több pénzt követeltek.

 

K. József és felesége ennél is tovább ment. Elvették a sértett bankkártyáját és igazolványait, melyeket felhasználva naponta ellenőrizték, mikor érkezik pénz az asszony számlájára. A pénzintézet 2013. október 21-én értesítette a számlatulajdonost az utalásról. A hír hallatán a gyanúsítottak autóba ültették a sértettet és Dorogon a pénz felvételére kényszerítették. Ezt követően döntött úgy az asszony, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. A 41 éves K. Józsefet és 37 éves feleségét a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, kezdeményezésükre és az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozására az Esztergomi Járásbíróság 2013. október 24-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A büntetőeljárást a rendőrség lezárta és 2014. április 4-én vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

  Visszavitték a kórházba a szökött beteget

Esztergomban a 11. számú út és 117. számú út kereszteződésében találtak rá a járőrök egy zavartan viselkedő férfira szintén 2014. április 7-én. Kiderült, hogy az esztergomi kórházból távozott el engedély nélkül. Az egyenruhások az úttest közepén közlekedő férfit biztonságos helyre vitték, majd a mentővel visszaszállíttatták a kórházba.

 

/KEMRFK/