Fokozott ellenőrzést tart a MÁV, és visszaállítja a peronkapukat is
Bulvár
2014. ápr. 8.

<p style="text-align: justify;">Vasútőrök és a rendőrség munkatársainak segítségével fokozott ellenőrzéseket tervez a MÁV-Start a budapesti fejpályaudvarokon, így a Nyugati pályaudvaron is. Az intézkedés célja "a menetjegyváltási hajlandóság növelése" és a visszaélések számának csökkentése –  olvasható a vasúttársaság közleményében. Becslések szerint a bliccelők évente több milliárd forintos veszteséget is okozhatnak.</p>

(Fotó: Wikipédia/  Herbert Ortner)

Az ellenőrzések során áprilisban a peronkapus rendszer egy-egy napra visszaállított, átmeneti működtetését tervezik. Ennek megfelelően a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron található peronkapuknál a hónap bármely napján és bármely időszakában számíthatnak az utasok ellenőrzésre - közölte a MÁV-Start.

 

Arra kérik az utasokat, hogy a menetjegyeiket az utazásukat követően ne dobják el, hanem őrizzék meg a pályaudvarok kijáratáig, hiszen az ellenőrzést végző munkatársak a peronkapuknál, az állomások területére be- vagy onnan kilépve is kérhetik az érvényes menetjegyek vagy bérletek bemutatását.

 

A fokozott ellenőrzésről a HVG írásában olvasható bővebben.

(forrás)