Szlovákiában is zajlanak a felújítások: lezárják az utat Kőhídgyarmatnál
Bulvár
2014. ápr. 3.

<p style="text-align: justify;">Aki teheti, április 3. (csütörtök) és április 9. (szerda) között ne induljon útnak az I/76-főúton, ugyanis Kőhídgyarmat határában a vasúti átjáró felújítása miatt teljes útlezárással kell számolni- adta hírül az Új Szó.</p>

Az intézkedés a gépkocsiforgalmat és az autóbusz-közlekedést is érinti. Több helyközi járat más útvonalon fog közlekedni, az iskolások utaztatását az érintett települések vállalták. A Párkány–Csata vonalon a vonatok sem fognak közlekedni, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

 

Az autóbusz-közlekedésben változásokra három vonalon és naponta hatvannégy járaton kell számítani. A Párkány–Kéménd–Bart–Szőgyén–Köbölkút, a Párkány–Zselíz–Léva és a Párkány–Nagyölved autóbuszjáratok ideiglenesen kerülő úton fognak közlekedni. „Az említett járatok Garamkövesd és Kicsind érintésével, az érvényes menetrend szerint közlekednek majd. Ezeket a településeket az autóbuszok csak érinteni fogják, nem állnak meg. Késésekkel nem kell számolni. A menetjegyek ára nem változik” – tájékoztattaaz Új Szót Csepregi Zoltán, az érsekújvári Arriva autóbusz-közlekedési vállalat párkányi irodavezetője.

 

A teljes írás itt olvasható.

(forrás)