Birkózó világtorna Dorogon
Sport
2014. márc. 27.

<p style="text-align: justify;">A Dorogi birkózás nem csak eredményeiben, hanem versenyrendezésben is csúcsra tör. Magyar versenyek közül egyik legszínesebb és legerősebb junior és kadet kötöttfogású tornájának megrendezésére vállalkozott, utána pedig egyhetes nemzetközi edzőtábornak és regionális közös edzéseknek ad otthont Dorog városa.</p>

 A nemzetközi edzőtábor edzései után lesznek a regionális edzések, ahol Esztergom, Csolnok, Nagysáp, Tát, Tokod és természetesen Dorog kis birkózói is együtt készülhetnek egész héten.

Pénteken, szombaton és vasárnap a Dorogi Sportcsarnokban kerül megrendezésre a nagyszabású rendezvény március utolsó hétvégéjén.

 

 

Évről-évre egyre nagyobb és több külföldi birkózó csapat jelentkezik be az ország legszínvonalasabb Ifjúsági birkózó tornájára, előzetes nevezések alapján, 10-12 nemzet jelezte részvételét: Ukrajna, Szlovákia, Szerbia, Csehország, Horvátország, Szlovénia, Svédország, Lengyelország, Olaszország, Litvánia és Magyarország számos csapata méri össze erejét. Magyarországon, ebben a korosztályban egyedülálló módon pénzdíjjal is jutalmazzák junior korosztályban az első helyezetteket, kadeteknél az érmeseket, melyet a szervezőség támogatókon keresztül finanszíroz, ami nem kis feladat.

 

Ez az esemény a dorogi Önkormányzat, számos vállalkozó és támogató segítségével az eddigi legnagyobb versenynek ígérkezik. Ennek tükrében, a hétvégi megmérettetésen a dorogi sportcsarnokban igazán látványos változásokkal, világversenyhez hasonló kialakításokkal várják a szervezők a versenyzőket, edzőket, ismert valamint a sportágat szerető szurkolókat. 80 cm magas két szőnyeggel lerakott küzdőtér, külön elkerített bemelegítő szőnyeg elhelyezésével, kiállítással várják a programra kilátogatókat, szurkolókat.  Aki lemarad, az a jövő héttől a videó felvételeket archiválva visszanézheti a világ minden pontjáról a dorogibirkozas.hu weboldalon.

 

 

Mind három versenynap kezdete 10 órától lesz és küzdelmek 15-16- is eltartanak. Rendezők várnak minden érdeklődőt, a belépés ingyenes.

 

A vasárnapi verseny befejeztével, egyhetes nemzetközi edzőtábor kezdődik a sportcsarnokban, ahol 6 szőnyeg lerakását követően hétfőtől péntekig napi két edzéssel folytatódik a program. Több külföldi csapat, és több magyar egyesület versenyzői összesen 70-80 birkózóval továbbra is itt marad, hogy összehangolt munkával, egymás technikai tudásába bepillantva és azt átadva, napi kétszer másfélórás edzésekkel segítsék a közös munkát. A lehetőség, hogy a fiatalok olyan idegen ellenfelekkel is edzhetnek, akikkel egyáltalán nem vagy igen ritkán találkoznak, felbecsülhetetlen.

(forrás)