Egészségmegőrző programok Annavölgyben uniós támogatásból
Egészségügy
2014. márc. 27.

<p style="text-align: justify;">Káros szenvedélyek elleni küzdelem, a mozgás népszerűsítése, egészséges táplálkozás és a lelki egészség megőrzése volt a fő célkitűzése annak a nyolc hónapon át tartó programnak, amelyet a Komárom-Esztergom megyei Annavölgyben szerveztek. A község 10 millió forintot kapott az Európai Uniótól az Egészség-Völgy rendezvényeire – adta közre a település önkormányzata.</p>

Minden korosztálynak szerveztek eseményeket a nyolc hónapig tartó, március 31-én záruló Egészség-Völgy programsorozaton Annavölgyben. A drogmegelőzés és az alkoholizmus elleni küzdelem mellett szerepet kapott a különféle mozgásformák népszerűsítése, a mentális egészség, valamint a helyes táplálkozás. A szervezők kirándulásokat, túrákat szerveztek, valamint előadásokat tartottak, az egészségnapon pedig szűrésekkel és tanácsadással várták a helyi lakosokat. Ezen felül hetente megjelenő, ismeretterjesztő szórólapokkal hívták fel a figyelmet az egészségmegőrzés különféle területeire.

 

A rendezvényeken átlagosan 80-100 fő vett részt, ami kiemelkedő a mindössze ezer lakosú Annavölgyben. A legnépszerűbb rendezvény a december 28-ai esti természetjáró túra volt, amelyhez 244-en csatlakoztak.

 

Az eseményeket az Európai Unió 10 millió forintos összeggel támogatta, ezzel a teljes költséget fedezték. Bebizonyosodott, hogy egy kistelepülésnek is érdemes ilyen célokért pályázni. Az önkormányzat képviselője kiemelte, amennyiben lesz rá lehetőség, a jövőben is megpályáznak uniós forrásokat.

 

(forrás)