Bővült a Szövetség Esztergomért – csatlakozott a NAMI

Bővült a Szövetség Esztergomért – csatlakozott a NAMI

2014. 03. 27. 12:56

Újabb esztergomi, a városért tenni akaró szervezettel bővült a Szövetség Esztergomért: a Nők a Mindennapokért Egyesület szerdán (március 26-án) a Rondellában írta alá a csatlakozási nyilatkozatot.

A Babits-kiállítás díszletei között írták alá a Szövetség Esztergomért tagszervezetének képviselői, valamint a Nők a Mindennapokért Egyesület (NAMI) elnöke a csatlakozási nyilatkozatot.

A Nők a Mindennapokért Egyesület 2011-ben alakult, azóta 10-12 fő állandó tagsággal, és további 10-12 fő segítővel működik. A NAMI alapszabályban meghatározott céljai és feladatai többek között: a közösségi élet fejlesztése, helyi igényekre, szükségletekre, helyi tudásra épülő fejlesztési folyamatok segítése, az életminőség javítása, egészségmegőrzés és egészségvédelem. További céljuk, hogy közreműködjön a széles rétegeket érintő problémák felmérésében (főleg Esztergom és környékén), és az azt célzó megoldási javaslatok kidolgozásában, a helyi és területi önkormányzatok, valamint a nyilvánossággal való megismertetésében. Az elmúlt években fentiek szellemében több, kisebb-nagyobb rendezvény fűződik nevükhöz, szerveztek adventi vásárt, segítettek ételt osztani rászorulóknak, részt vettek a Szegényházi Kápolna javára rendezett Polgári Bál szervezésében.


A Nők A Mindennapokért Egyesület idén márciusi taggyűlésén döntött arról, hogy csatlakozni kíván a Szövetség Esztergomért közéleti együttműködéshez.A Szövetség Esztergomért tagszervezetei – a Fidesz, a KDNP, a Fidelitas Esztergomi Szervezete, a Rudnay Sándor Alapítvány, az Esztergom Barátainak Egyesülete – egyhangúlag támogatták a NAMI csatlakozási szándékát. A tagszervezetek ceremónia előtt felszólaló képviselői valamennyien hangsúlyozták: csakúgy, mint az élet valamennyi területén, így a közéletben is elengedhetetlenül szükséges a nők részvétele.

A csatlakozási nyilatkozatot a NAMI részéről Kínál Katalin, az egyesület elnöke látta el először kézjegyével, majd a többi résztvevő szervezet képviselői – a Fidesz részéről György Róbert elnök, a KDNP részéről Dr. Szerencsés Gergely titkár, a Fidelitas részéről Heer Ádám elnök, az EBE részéről Koditek Pál elnök, a Rudnay egyesület részéről Dr. Németh József elnök – írták alá.

A Szövetség Esztergomért koordinátora, Dr. Völner Pál államtitkár az ünnepélyes ceremóniát követően találkozott a NAMI vezetőjével, és látta el kézjegyével a csatlakozási nyilatkozatot.

A NAMI belépésével immár hattagúvá bővült a Szövetség Esztergomért, amely tavaly ősszel alakult. Ezzel hosszú évek óta görgetett adósságát sikerült felszámolnia az esztergomi jobboldal meghatározó szereplőinek, hiszen a szövetség Magyar Nemzeti demokratikus, keresztény értékrendet követ, és nyitott a jobboldal társadalmi és civil szervezetei és polgárai számára.

 

A Szövetség Esztergomért kész összefogni minden olyan segítő szándékú polgárral, egyesülettel és szervezettel, aki támogatni kívánja Esztergomnak az ország első fővárosához méltó kialakítását és fejlesztését.

 

2016. 02. 19. 10:09

Jut eszembe: Mi a helyzet ezzel a NAMI egyesülettel? Hiszen nyilván nem csak akkor léteznek, amikor a Fidesznek kell még egy név a támogatók listáján. Nyilván amúgy egy aktív egyesület, amivel tele vannak a hírek választások között is.