Széchenyi Programiroda nyílt Esztergomban
Gazdaság
2014. márc. 26.

<p style="text-align: justify;">A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi székházában nyitott fiókot a Széchenyi Programiroda.</p>

"Az esztergomi fiók irodahálózatunk 43. tagja, megnyitásával a Tatabánya és Vác közötti területen dolgozó vállalkozók könnyebben elérhetik térítésmentes szolgáltatásainkat" - mondta Schultz Gábor a megnyitó után.

 

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, Komárom-Esztergom megyében 2011 és 2013 között személyesen közel 5500 ügyfél kereste fel a tatabányai irodát, egyharmaduk Esztergom-Dorog térségéből érkezett, ez is indokolta az esztergomi iroda megnyitását.

 

A Komárom-Esztergom megyei programiroda 2011 óta ezernél több projekttel dolgozott, a nyertes projektek száma meghaladja a hétszázat. Három év alatt összesen 1800 ügyfelet értek el, ebből 1200 kis- és középvállalkozó volt.

 

A következő hét évben a Széchenyi Programirodák aktív végrehajtóként ingyenes pályázatírással nyújtanak segítséget a kis- és középvállalkozóknak az uniós támogatások minél nagyobb arányú lehívásához, ismertette Schultz Gábor, aki szerint fontos, hogy az előttünk álló uniós időszakban minél több támogatást szerezzünk meg, mert 2020 után nem biztos, hogy lesz hasonló nagyságú forrás.

 

Zoltai Dániel, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára elmondta, hogy a programiroda szolgáltatási kínálata illeszkedik a kamara tevékenységéhez és segítséget nyújthat a térség ötezer regisztrált vállalkozójának.

 

A programiroda megnyitásán részt vett Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár, a körzet országgyűlési képviselő-jelöltje és Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott.

 

/MTI/

(forrás)