Hamarosan megkezdheti a termelést a tésztagyár
Gazdaság
2014. márc. 24.

<p style="text-align: justify;">Március 14-én a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vendége volt Mr. Sompong Sanguanbun thaiföldi nagykövet és 3 tagú delegációja. A nagykövet látogatásának célja az volt, hogy bemutatkozzon a Komárom-Esztergom megyei gazdasági élet szereplőinél, így a kamaránál is. Ugyanis hamarosan több milliárdos beruházással instant tésztákat gyártó thaiföldi gyár nyílik az esztergomi Ipari Parkban.</p>

Mr. Sanguanbun fontos feladatának nevezte a két ország javuló gazdasági kapcsolatainak további élénkítését. A nagykövet úr ismertette, hogy Esztergomban egy thaiföldi tésztagyár több milliárd Ft-os beruházással Európa egyik legnagyobb instant tésztagyárát kívánja létrehozni. Elmondta még, hogy 2015-ben a Dél- Kelet Ázsiai országok az EU mintájára, unióba kívánnak tömörülni és ennek a több mint 600 milliós népességgel rendelkező régiónak szeretne Thaiföld a logisztikai központjává válni.

 

A kamara részéről Dr. Szerencsés László köszöntötte a nagykövetet majd Dr. Zahorán Tamás egy prezentációval mutatta be a megye gazdasági helyzetét, a beruházási lehetőségeket, és ismertette a kamara feladatait.

 

A küldöttség több kérdést is intézett a kamarához, többek között érdeklődött a magyarországi és a megyei GDP növelésnek lehetőségeiről, a szakmunkásképzésről, a munkaerő helyzetéről, valamint a megye turisztikai lehetőségekről.

 

/Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara/

(forrás)