A volt feleségére gyújtotta a házat az ittas férfi
Bulvár
2014. márc. 24.

<p style="text-align: justify;">Egy nap alatt kétszer is intézkedtek a rendőrök egy 50 éves váci férfival szemben.  Először „csak” ittas állapotban történő vezetéssel hívta fel magára az esztergomi rendőrök figyelmét a férfi, másodjára már sokkal komolyabb tett miatt állították elő: a volt feleségére és annak 15 hónapos kisfiára akarta rágyújtani a házat. Szerencsére személyi sérülés nem történt.</p>

15 hónapos kisfiával tartózkodott otthon a sértett 2014. március 23-án délután, amikor esztergomi házuknál megjelent a volt férje. A férfi be akart menni a lakásba, de az asszony nem engedte be. O. János, aki benzines kannával érkezett egykori otthonába, betörte az ingatlan egyik ablakát, a konyhában elvágta a gázvezetéket, a magával vitt üzemanyagot szétlocsolta, felgyújtotta az ingatlant, majd a közeli szántóföld felé menekült.

 

Anya és gyermeke még a tűz előtt kimenekült a házból, így a rongálás során személyi sérülés nem történt. Az esztergomi járőrök elfogták az 50 éves váci férfit, akit előállítottak az Esztergomi Rendőrkapitányságra. O. János nem volt ismeretlen az egyenruhások előtt, néhány órával korábban ugyanis járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt intézkedtek vele szemben.

 

A gyanúsított ellen közveszély okozásának bűntette, valamint rongálás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. O. Jánost gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

 

/KEMRFK/

(forrás)