21 tűzveszélyes helyszínt vizsgált meg a Katasztrófavédelem
Közélet
2014. márc. 18.

<p style="text-align: justify;">A Disaster Tűzvédelmi 2014 akció keretében ellenőrizték a katasztrófavédelmi kirendeltségek a szabadtéri tüzek lehetséges helyszíneit a megyében. Az esztergomi kirendeltség március 12 és 14. között 21 helyszínt vizsgált, míg a tatabányai kirendeltség 18 veszélyeztetett helyszín ellenőrzését hajtotta végre. Az ellenőrzéseken az önkormányzatok közbiztonsági referensei, a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, valamint a Földhivatal egy munkatársa is részt vett.</p>

A helyszíni ellenőrzés során körbejárták a kritikus területeket, melyeket GPS koordinátákkal is behatároltak. A területek tulajdonosainak beazonosítása a helyszínen nem megvalósítható, ezért ahol szabálytalanságot állapítottak meg, ott az illetékes földhivatalokkal belföldi jogsegély keretében felveszik a kapcsolatot.

 

Az ellenőrzés során megállapították, hogy a területek elhanyagoltak, gondozatlanok, jellemző a füves vegetáció fákkal, bokrokkal, illetve több helyszínen az összefüggő nádas. A területek nagy része gépjárművekkel egyáltalán nem, vagy csak részben bejárható.

 

A szabálytalanságot elkövető tulajdonosoknak felszólító levelet küldenek ki, melyben felhívják figyelmüket, hogy a gondozatlan területeket haladéktalanul tegyék rendbe. A gondozatlan területeken keletkezett tüzek miatt a terület tulajdonosa tűzvédelmi bírsággal sújtható.

 

/ Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/

 

(forrás)