Nem Vadai Ágnes ellen emeltek vádat
Közélet
2014. márc. 17.

<p style="text-align: justify;">Nincs gyanúsítottja a korábbi honvédelmi minisztériumi szerződések miatt indult nyomozásnak - közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Vasárnap Hende Csaba honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy a korábban államtitkárként dolgozó Vadai Ágnes - jelenlegi független országgyűlési képviselő, a DK politikusa, a párt képviselőjelöltje a Komárom-Esztergom Megyei 2. körzetben - a saját honlapjának a kezelésére két gazdasági társasággal kötött szerződést, annak ellenére, hogy a minisztériumnak van sajtóosztálya. Álláspontja szerint a korábbi honvédelmi államtitkár saját honlapjának kezelését saját jövedelméből kellett volna fizetnie. Hozzátette: az ügyészség vádat emelt Vadai Ágnes ellen.</p>

 A Központi Nyomozó Főügyészség szeptemberben rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen a korábbi honvédelmi minisztériumi szerződések miatt.

 

A gyanú szerint a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt kabinetfőnöke 2008 és 2010 között több millió forint értékben kötött megbízási szerződéseket kommunikációs cégekkel Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkár honlapjának üzemeltetésére, miközben ezt a feladatot a minisztérium dolgozói is el tudták volna végezni.

 

A szerződésekkel kapcsolatban júliusban Hende Csaba honvédelmi miniszter tett feljelentést az ügyészségen ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt. A miniszter három szerződést kifogásolt, amelyek egyike a honvédségi államtitkári honlappal függ össze.

 

Az MSZP akkor közleményben állt ki Vadai Ágnes volt szocialista honvédelmi államtitkár és Szeredi Péter, a HM korábbi kabinetfőnöke mellett, valamint lemondásra szólította fel a feljelentést tevő Hende Csabát.

 

Az MSZP-ből időközben kilépett, jelenleg a DK elnökségi tagjaként politizáló Vadai Ágnes júliusban azt mondta, hogy "a rezsimnek a tyúkszemére lépett", és valószínűleg egy mérhetetlenül kicsinyes bosszúról van szó.

/MTI/

(forrás)