A piros jelzés ellenére ment rá a sínekre egy autós
Bulvár
2014. márc. 14.

<p style="text-align: justify;">Az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. március 10-én 7 óra 48 perc körüli időben ismeretlen személy az általa vezetett fehér színű, szürke ponyvás pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett Dorog belterületén, az Esztergomi úton, a 10. számú főút irányából Esztergom felé.</p>

A Richter Gedeon NyRt. telephelye utáni kereszteződésben lévő vasúti átjáróban közlekedve későn észlelte, hogy a vasúti átjárót biztosító fényjelző berendezés piros jelzést ad, ezért megállt, majd a járműszerelvénnyel hátramenetbe kezdett, melynek során a szerelvényre a félsorompó sorompórúdja rácsukódott és letörött. A járműszerelvény ismeretlen vezetője a járművéből kiszállt, a letört sorompó rudat az úttest mellé elhelyezte, majd a járművébe visszaülve, a vasúti átjárón – ekkor már szabad jelzésen – áthajtott és Esztergom irányába ismeretlen helyre távozott.

 

Az Esztergomi Rendőrkapitányság várja az ismeretlen gépjárművezető, illetve szemtanúk jelentkezését. Aki a jármű vezetőjével, illetve a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16., p: 8-13.), vagy a 33/510-240-es telefonszámon, illetve a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén!

 

/KEMRFK/

(forrás)