150 000 forint üti a markát a nyomravezetőnek
Bulvár
2014. márc. 12.

<p style="text-align: justify;">A rendőrség 150.000 forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki megnevezi a Dorogon, még tavaly karácsonykor történt betörések tettesét.</p>

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen elkövető 2013. december 25-én 13 óra 30 perc és 19 óra 35 perc közötti időben az ablakot betörve bejutott egy dorogi családi házba, majd onnan arany ékszereket, fényképezőgépet és mobiltelefont tulajdonított el. A környéken ezt követően több, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény történt, melynek elkövetője a rendőrség gyanúja szerint ugyanaz a személy. Elfogásában a lakosság segítségét kérik a nyomozók.

 

 

 

A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén.

 

 

 

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Komárom-Esztergom Megye Rendőrfőkapitánya bruttó 150.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

 

 

 

A díjkitűzés annak visszavonásáig érvényes, de legkésőbb 2017. január 7. napján hatályát veszti.

 

/KEMRFK/

(forrás)