Meggyes feleségének cégéé lehetnek a Strigonium óriásplakátjai
Közélet
2014. márc. 2.

<p>Több, mint két tucat óriásplakátot szerezne meg a Meggyes Tamás jelenlegi feleségének tulajdonában lévő Teomo Kft. a Strigonium Zrt.-től egy még Knapp János Pál vezérigazgatósága idején aláírt szerződés alapján - erről döntött legutóbb zárt ülése a képviselőtestület. Tétényi vétót emelt a mutyigyanús döntés ellen.</p>

 

A pénteki testületi ülés elején ismertette az ügy részleteit a polgármester. Eszerint a Strigonium Zrt. és egy leányvári tulajdonosi körrel rendelkező cég még 2013-ban írt alá szerződést, mely alapján a Strigonium Zrt. óriásplakátjai  ezen cég. tulajdonába kerülhetnek. 

A két héttel ezelőtti testületi ülés zárt részén arról döntött 7 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett a képviselőtestület, hogy ezen szerződésbe a leányvári cég helyére a Teomo Kft. léphet.

A Teomo Kft. tulajdonosa nem más, mint Zimon Andrea, Meggyes Tamás jelenlegi felesége, aki a polgármesteri hivatalban korábban a városszépítészeti osztály vezetője is volt. 

Tétényi vétója miatt az ügyet a képviselő-testületnek újra kell tárgyalnia. Az ismételt elfogadás esetén az Esztergomban és környékén található óriásplakátok jelentős része Meggyes Tamás közvetlen környezetének befolyása alá kerülne.

 

A Teomo egyébként arámi nyelvű szó, jelentése: iker, ebben a formában a Tamás keresztnév eredeti alakja.

(forrás)