Volt, aki laptopot és telefont, volt, aki motort lopott
Bulvár
2014. febr. 28.

<p style="text-align: justify;">Két fiatalember nemrég úgy gondolta, milyen jó lenne eltulajdonítani egy laptopot és pár telefont egy esztergomi cég telephelyéről. Egy dömösi fiatal pedig falubelijét szabadította meg egy motorkerékpártól. Mindannyiukat rekordgyorsasággal fogta el a rendőrség. Nézzük sorjában az eseteket.</p>

Laptopot, telefonokat tulajdonított el két férfi egy esztergomi cég telephelyéről. A tulajdonos 2014. február 4-én fedezte fel értékei eltulajdonítását. Az esztergomi nyomozók alapos nyomkutatást és részletes adatgyűjtést végeztek, melynek köszönhetően 2014. február 27-én előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható J. Bélát és E. Tamást.

 

A 32 éves tokodi és a 23 éves esztergomi gyanúsított kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy kocsmázás közben merült fel bennük a betörés gondolata és az este folyamán több bűncselekményt is elkövettek. Először a föld alatti csőrendszeren át mentek be egy telephelyre, ahonnan különböző kézi szerszámokat, vastárgyakat tulajdonítottak el. Hazafelé menet ejtették útba annak a cégnek a műhelyét, ahonnan a számítógépet és a mobilokat hozták el. A nyomozás során kiderült, hogy E. Tamás további betöréssel is gyanúsítható.

 

2013. november 28-án ugyanarra az esztergomi telephelyre hatolt be, ahová társával elsőként jutottak be 2014. február 3-án. A 23 éves esztergomi férfinál házkutatást tartottak a nyomozók. Otthonában 30 darab kék színű tablettát foglaltak le, melyekről a gyanúsított azt állította, hogy tömegnövelő szerek. A férfival szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak a rendőrök, mely pozitív lett, így a lopás bűntett elkövetése miatt ellene indított eljárás mellett kábítószer birtoklás vétség elkövetésével is meggyanúsították. A két férfi a büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.

 

A rendőr, ki Dömösig követte a lopott motor nyomát

 

Motorkerékpárt tulajdonított el falubelijétől V. Zoltán. 2014. február 27-én fogta el őt a körzeti megbízott. A motort már korábban megtalálta. A rendőr 2014. február 25-én a falut járta, mikor a futballpálya régi öltözőjének oldalánál meglátta a keresett járművet, melyet 2014. február 22-én loptak el egy helybéli férfi udvaráról.

 

A körzeti megbízott észrevette, hogy a motorral nem az aszfaltozott úton közlekedtek, a keréknyomok a közeli szántóföld felé vezettek. Ezt követve a rendőr egészen Dömösig elgyalogolt. Az egyenruhás többször is visszatért a faluba, hogy adatgyűjtést végezzen. Ennek eredményeképpen tudta meg, ki lophatta el a motorkerékpárt.

 

A körzeti megbízott otthonában elfogta V. Zoltánt, aki kérdések nélkül is beismerte a bűncselekmény elkövetését. Gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, a motort 2014. február 22-én éjszaka tolta ki az udvarból, majd ott, ahol már nem lehetett hallani, beindította. Egy órát motorozott, majd hazament pihenni. Másnap ismét a kukoricabálák közé rejtett kétkerekűre ült.

 

Egész nap járta vele a környékbeli földes utakat, majd a sportpályánál leállította. A 25 éves férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.

 

/KEMRFK/

(forrás)