Új őrmesterek a tűzoltóságnál
Közélet
2014. febr. 26.

<p style="text-align: justify;">Letette esküjét az a 176 tiszthelyettes, aki hétfőtől a katasztrófavédelem beosztott tűzoltói állományát erősíti majd. A több mint 170 főből 10 került a megyei igazgatóság állományába. Ők Esztergom, Tatabánya és Komárom Hivatásos Tűzoltóparancsnokságain fognak szolgálatot teljesíteni. Munkába állásukat fél éves intenzív képzés előzte meg.</p>

Ezen időszak alatt csapattá kovácsolódtak, amely megkönnyíti majd szolgálati helyükön a gyors beilleszkedést.

 

A 10 őrmestert Czomba Péter tű. ezredes, megyei igazgató köszöntötte reggel 8 órakor az igazgatóságon. Igazgató úr megismételte Orbán Viktor miniszterelnök szavait, miszerint hosszú utat jár be az, aki a hivatásos pályát választja, hiszen végig kell csinálja a kiképzést, ki kell alakítania a szellemi és fizikai készségeket, el kell sajátítania a szakmai ismereteket, meg kell felelnie a vizsgákon. Mindehhez pedig megfontolt, felelős döntések hosszú sora szükséges.

 

A tűzoltók első napja azzal telt, hogy megismerték a katasztrófavédelmi rendszer szakterületeit a szakterületi vezetők által, majd tűzoltóparancsnokuk megmutatta szolgálati helyüket, a laktanyát, a tűzoltó szereket és megismerkedtek bajtársaikkal, mentoraikkal is. A mentorok leszek azok, akik az első hónapokban segítik az újoncok munkáját, átadják szakmai tapasztalatukat és példával szolgálnak fiatal kollégáik előtt. Megtanítják számunkra azokat a szakmai fogásokat, amelyekkel biztonságosan tudják alkalmazni a tűzoltó szakképző tanfolyamon megszerzett elméleti és gyakorlati ismereteiket.

 

A tíz újonc jó és jeles eredménnyel teljesített a múlt héten a különböző szakmai vizsgákon, amely jó alapja lehet az elkövetkezendő időszakban a szakmai gyakorlat megszerzésének.

 

/KEMKI/

(forrás)