Gyűjtés a kórház számára
Egészségügy
2014. febr. 26.

<p style="text-align: justify;">2013. februárjában jött létre az a <a href="https://www.facebook.com/groups/410649679025216/?fref=ts" target="_blank">csoport</a> a legismertebb közösségi oldalon, ami célul tűzte ki maga elé, hogy megtesz mindent azért, hogy egyszer újból legyen kórházi gyermekellátás Esztergomban. Ugyanis 2012 nyara óta Esztergomból a beteg kisgyerekeket Kistarcsára és Balassagyarmatra utalják (igaz jelenleg már működik 24 órás gyermeksürgősségi ellátás is). Bár a csoport alig egy éve jött létre, már több, a kórház megsegítésére irányuló gyűjtés is a nevéhez fűzhető.</p>

A tavalyi év során több akciójuk is volt amellett, hogy felvették a kapcsolatot a Vaszary Kolos Kórházzal és annak alapítványával. Gyűjtöttek a gyógytornaterem PVC aljzatára, gyógysegédeszközre (Huple), Tv-t, DVD-t adományoztak a tagok. Elnyerték a Vaszary Kolos Alapítvány első civil támogatói csoport címert is. Volt csoporttalálkozójuk Dorogon és jelen voltak a Völgyválasz Fesztiválon is Nyergesújfalun. – árulta el megkeresésünkre Fekete Diána, a jelenleg 2260 tagot számláló csoport vezetője.

 

Novemberben, a Kaleidoszkóp házban tartották első adománygyűjtő estjüket, ahol a Szentkirályi & Csányi akusztik duó, a Borsőrmester, illetve Dr. Osvai László főorvos előadása fokozta a hangulatot. Beszédet mondott Dr. Kanász Gábor kórházigazgató és adományozó vendégként Dr. Völner Pál is. Jelen volt a Vaszary Kolos Alapítvány elnöke, Dr. Sátori Mária főorvos asszony és a gyermeksürgősségi jelenlegi főorvosa, Dr. Mátai Katalin is.

 

A csoport pár nappal ezelőtt új gyűjtést indított, melynek célja, hogy eszközöket vásároljanak a gyermeksürgősségi ellátás számára.  Ezek listája a következő:

  • Inhalátor: 37000 Ft.
  • Pulzoximeter, ujjra csíptethető: 1000-20000 Ft.
  • EKG-készülék: 30-50 ezer Ft. (típustól és hozzátartozó alkatrészektől függően)
  • Neo-puff lélegeztető: 50000 Ft.
  • Transzkután bilirubinometer: 1,6 millió Ft.
  • Élesztőasztal: 1.5-4 millió Ft.
  • Propaq- monitor: 200-300 ezer Ft.

Aki szeretné támogatni az eszközbeszerzést, az a csoport vezetőjéhez tud fordulni felajánlásával. Természetesen az alapítvány számára is lehet közvetlenül utalni, de azzal sajnos nem lehet a jelenlegi gyűjtést támogatni.

 

-mTz-

(forrás)